Tihennämme A-junien vuoroväliä 2.4. alkaen

Tihennämme A-junien vuoroväliä 10 minuuttiin arkipäivisin päiväsaikaan. Parannamme palvelua myös iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin vuoroväli on jatkossa 20 minuuttia. Lisäksi lisäämme A-junille lähdöt Helsingistä ja Leppävaarasta aamuruuhkan alkuun.

Kaksinkertaistamme A-junien määrän arkisin päiväsaikaan klo 9.00–15.00, jolloin vuoroväli on jatkossa 10 minuuttia aiemman 20 minuutin sijaan. Arki-iltaisin klo 18.00–21.30 ja viikonloppuisin klo 10.00–21.30 vuoroväli tihenee 30 minuutista 20 minuuttiin. Lisäksi A-junat saavat uudet lähdöt aamuruuhkan alkuun klo 6.33 Helsingistä ja klo 6.56 Leppävaarasta. Junien vuoroväli on ruuhka-aikaan jatkossakin 10 minuuttia.

Samalla A-junan liikennöintiaika pitenee. Jatkossa liikenne alkaa lauantaisin klo 7.30 ja sunnuntaisin noin klo 8.30. Iltaisin liikennöintiaikaa jatketaan joka päivä noin klo 23.00 asti. A-junien liikennöintiajan pidentämisen yhteydessä muutetaan yksittäisiä L-junia U-juniksi. Lisäksi rantaradalle lisätään yksittäisiä E- ja U-junia sekä X-junat korvataan samaan aikaan liikennöivillä Y-junilla.

A-juna liikennöi välillä Helsinki-Leppävaara. Uudet aikataulut löytyvät jo Reittioppaasta.

 

Muutokset ovat osa laajempaa kokonaisuutta, jolla parannamme joukkoliikennettä vuoden 2024 aikana. Parannukset keskittyvät iltoihin ja viikonloppuihin, ja tarkoituksena on helpottaa vapaa-ajan matkustamista. Katso kaikki muutokset koottuna täältä.

Pysy ajan tasalla muutoksista ja lataa HSL-sovellus puhelimeesi ilmaiseksi sovelluskaupasta. Voit lisätä omia paikkoja, linjoja ja pysäkkejä sekä saada ilmoituksia reaaliajassa muutoksista ja mahdollisista häiriöistä.