Rantaradan junaliikenteen katkot alkavat toukokuussa – A-junilla tihennettyä liikennettä katkojen aikana

Rantaradan junaliikenteessä on lyhyitä vuorokauden mittaisia katkoja toukokuussa 5.5., 9.5., 19.5. ja 26.5. Katkojen aikana rantaradalla ei ole junaliikennettä Leppävaarasta länteen. Leppävaaran länsipuolen junaliikenne korvataan busseilla. E-, U-, L- ja Y-junat eivät liikennöi katkojen aikana. A-junat liikennöivät tihennetyin vuorovälein katkojen aikana.

A-juna liikennöi katkojen aikana Helsingin ja Leppävaaran välillä. A-junien vuoroväli tihenee toukokuun katkojen aikana 10 minuuttiin klo 10.00–21.30. Hiljaisempina aikoina, kuten myöhäisiltaisin, A-junat kulkevat 20–30 minuutin vuorovälillä. Aikataulut löytyvät Reittioppaasta.

Katkoilla on vaikutuksia lähijunaliikenteeseen Leppävaarasta länteen Kauklahden, Kirkkonummen ja Siuntion suuntaan. Toukokuussa junaliikenne on poikki sunnuntaina 5.5., helatorstaina 9.5. sekä sunnuntaina 19.5. ja 26.5. Lisäksi junaliikenteessä on pidempi viiden viikon katko juhannuksen jälkeen 24.6.–28.7. ja lyhyempiä yhden ja kahden vuorokauden katkoja syksyllä.

Väyläviraston Espoon kaupunkirata hankkeessa rakennetaan kaksi lisäraidetta Leppävaaran ja Kauklahden välille. Valmistuessaan kaupunkirata parantaa Kirkkonummen ja Espoon lähijunaliikenteen sekä Turun suunnan kaukojunaliikenteen täsmällisyyttä ja vähentää häiriötilanteita. Lisäraiteiden rakentamisen lisäksi parannetaan Kilon, Keran, Kauniaisten, Koivuhovin, Tuomarilan sekä Kauklahden asema-alueita. Hanke on käynnistynyt keväällä 2021 ja töiden on tarkoitus valmistua vuonna 2028.