Rantaradan junaliikenteessä vuorokauden mittaisia katkoja toukokuussa – busseilla korvaavaa liikennettä

Rantaradan junaliikenteessä on lyhyitä vuorokauden mittaisia katkoja toukokuussa 5.5., 9.5., 19.5. ja 26.5. Katkojen aikana rantaradalla ei ole junaliikennettä Leppävaarasta länteen. Leppävaaran länsipuolen junaliikenne korvataan busseilla. E-, U-, L- ja Y-junat eivät liikennöi katkojen aikana. U-, L- ja Y-junien liikennettä korvataan busseilla 211U ja 211X.

Katkojen aikana puuttuvaa junaliikennettä korvataan busseilla Leppävaaran länsipuolella. Bussit 211U ja 211X korvaavat U-, L- ja Y-junien liikennettä Leppävaaran, Kirkkonummen ja Siuntion välillä. Bussit pysähtyvät kaikilla väliasemilla tai niiden lähettyvillä. Toukokuun katkojen aikana bussilla 211X on vain yksi lähtö Leppävaarasta Siuntioon.

image74a2q.png

Korvaavat bussit:

  • 211E Leppävaara–Kauniainen–Espoo–Kauklahti
  • 211U Leppävaara–Kauniainen–Espoo–Kauklahti–Kirkkonummi
  • 211X Leppävaara–Kauniainen–Espoo–Kauklahti–Kirkkonummi–Siuntio
  • 213X Elielinaukio–Turunväylä–Espoo

Junia korvaavat bussit lähtevät Leppävaarasta laiturista 11. Bussien aikataulut ja reitit löytyvät Reittioppaasta.

Katkoilla on vaikutuksia lähijunaliikenteeseen Leppävaarasta länteen Kauklahden, Kirkkonummen ja Siuntion suuntaan. Toukokuussa junaliikenne on poikki sunnuntaina 5.5., helatorstaina 9.5. sekä sunnuntaina 19.5. ja 26.5. Lisäksi junaliikenteessä on pidempi viiden viikon katko juhannuksen jälkeen 24.6.–28.7. ja lyhyempiä yhden ja kahden vuorokauden katkoja syksyllä.

Väyläviraston Espoon kaupunkirata hankkeessa rakennetaan kaksi lisäraidetta Leppävaaran ja Kauklahden välille. Valmistuessaan kaupunkirata parantaa Kirkkonummen ja Espoon lähijunaliikenteen sekä Turun suunnan kaukojunaliikenteen täsmällisyyttä ja vähentää häiriötilanteita. Lisäraiteiden rakentamisen lisäksi parannetaan Kilon, Keran, Kauniaisten, Koivuhovin, Tuomarilan sekä Kauklahden asema-alueita. Hanke on käynnistynyt keväällä 2021 ja töiden on tarkoitus valmistua vuonna 2028.