Linja 9 ei kulje Ilmalaan 20.5.–2.6.

Raitiolinja 9 ei kulje Ilmalan ja Pasilan välillä kahden viikon ajan maanantaista 20.5. sunnuntaihin 2.6. Myös linjan 2 päätepysäkki siirtyy Pasilan asemalle. Ilmalaan kulkevat bussit 23, 59 ja 518.

Syynä ovat valaisintyöt Pasilankadulla. Samalla tehdään raitiovaunujen ajolankoihin ja Ilmalantorin päätepysäkkiin liittyviä parannustöitä.

Poikkeusreitit 20.5.–2.6.

Linja 9 ei kulje Pasilan aseman ja Ilmalan välillä. Poikkeus koskee myös yölinjaa 9N. Linja kulkee Messukeskuksen kautta Pasilan asemalle, josta se lähtee takaisin Kallion ja Länsiterminaalin suuntaan laiturista 43 (H0621). Pysäkki sijaitsee Ratapihantiellä, Pasilansillan raitiovaunupysäkeiltä katsottuna kauppakeskuksen kulman takana noin 200 metrin päässä. Pasilansillan pysäkki ei ole linjan 9 käytössä poikkeusreitin aikana.

Korvaavia yhteyksiä Ilmalaan ovat Pasilan asemalta bussit 23, 59 ja 518, jotka lähtevät Pasilansillalla sijaitsevasta laiturista 36. Bussipysäkit sijaitsevat Radiokadulla ja Pasilankadulla raitiovaunupysäkkien läheisyydessä. Löydät vaihtoehtoiset yhteydet tarkemmin Reittioppaasta.

Linjan 2 reitti ei muutu, mutta päätepysäkki siirtyy Messukeskukselta Pasilan asemalle. Päätepysäkki on Pasilan aseman laituri 41 (H0612), joka sijaitsee Ratapihantiellä. Muutos tehdään, koska linja 9 ei pääse ajamaan Messukeskuksen pysäkin ohi, jos pysäkillä on toinen raitiovaunu. Linja 2 pysähtyy myös normaalilla Pasilan aseman pysäkillään, joka sijaitsee Pasilansillalla.

Tilapäiset pysäkit sijaitsevat peräkkäin Ratapihantiellä. Linjan 9 laituri sijaitsee raitiovaunujen kulkusuunnassa ensimmäisenä ja linjan 2 laituri sen takana.

Poikkeusreitit kartalla