Kontulan metroasema suljetaan ma 24.6. perusparannuksen vuoksi - bussi 99M alkaa kulkea Itäkeskukseen asti

Metroliikenne muuttuu Mellunmäen metrohaaralla maanantaina 24.6., kun Kontulan asema sulkeutuu metroaseman laituritason perusparannustöiden vuoksi. Tavallisesti Mellunmäkeen ajavien metrojen pääteasema on 24.6. alkaen Myllypuro. HSL järjestää korvaavaa liikennettä Mellunmäestä ja Kontulasta Itäkeskukseen.

Kontulan asema suljetaan maanantaina 24.6. ja se avautuu matkustajille jälleen maanantaina 5.8.

Aseman itäinen lippuhalli kauppakeskuksen puolella ja siellä sijaitsevat R-kioski ja HSL:n lippuautomaatti ovat kuitenkin käytössä koko kesän ajan. 

Joukkoliikenne palvelee Kontulan alueella myös metrokatkon aikana

Olemme lisänneet bussiliikennettä kesäksi Kontulaan. Bussi 99M korvaa metroa ja muilla busseilla on lisälähtöjä.

Bussi 99M alkaa kulkea Itäkeskukseen asti 24.6. alkaen. Bussin reitti on 24.6.-4.8. välillä Mellunmäki - Kontula - Myllypuro (Liikuntamylly) - Itäkeskus. Metron pääteasemana on 24.6. alkaen Myllypuro, mutta pääset Kontulasta ja Mellunmäestä metroon helpoiten matkustamalla bussilla suoraan Itäkeskukseen. 

Bussi 99M Itäkeskukseen lähtee Kontulasta laiturista 22, joka on kauppakeskuksen puolella Kontulantietä. Samalta pysäkiltä lähtee tavallisesti esimerkiksi bussi 560 Malmin ja Myyrmäen suuntaan. Mellunmäestä bussi 99M lähtee bussiterminaalin laiturista 15.

Itäkeskuksesta bussi 99M Myllypuroon, Kontulaan ja Mellunmäkeen lähtee suoraan metroaseman oven vierestä laiturista 13.

Voit matkustaa bussin 99M lisäksi Kontulasta Itäkeskukseen myös busseilla 94 ja 95 ja Mellunmäestä busseilla 95 ja 97.

Mellunmäkeen taas pääset Kontulasta Kontulantieltä busseilla 99M, 95 ja 560. Bussit Mellunmäen suuntaan lähtevät kirkon puolelta Kontulantietä. Bussilla 560 pääset suoraan myös Vuosaareen ja Rastilaan. Kontulasta Mellunmäen kautta Itäkeskukseen kulkevalla bussilla 95 ja Kontulasta Itäkeskukseen kulkevalla bussilla 94 on kesällä lisälähtöjä.

Bussin 99M reitti 24.6. alkaen

Myöhemmin kesällä muutoksia tulossa vielä myös Myllypurossa

Mellunmäen metrohaaralle tulee seuraavan kerran muutoksia heinäkuussa, kun maanantaina 8.7. suljetaan myös Myllypuron metroasema. Tuolloin metron pääteasemina Itä-Helsingissä ovat Vuosaari ja Itäkeskus.

Myllypuron bussille 92 lisätään metroaseman sulkeutuessa tavallista enemmän lähtöjä. Voit kulkea Myllypurosta Liikuntamyllyn pysäkeiltä Itäkeskukseen myös busseilla 54, 561, 562 tai 99M.

Pääset Kontulasta ja Mellunmäestä jo 24.6. alkaen bussilla 99M Myllypuron Liikuntamyllyn pysäkeille.

Lisätiedot korvaavasta liikenteestä ja kaikista kesän metroliikenteen muutoksista: hsl.fi/metro2024.

Metroa korvaavien bussien pysäkit Kontulan metroasemalla

imagebx2jl.png

Perusparannushanke tekee Kontulan asemasta nykyaikaisen ja viihtyisän

Kaupunkiliikenne Oy:n suunnittelemalla perusparannuksella Kontulan metroasemaa saadaan nykyaikaistettua matkustajia paremmin palvelevaksi, turvallisemmaksi ja viihtyisämmäksi.

Tänä kesänä toteutettavat työt sijoittuvat suurelta osin Kontulan aseman laiturialueelle, jonka vuoksi metroliikenne Kontulassa joudutaan keskeyttämään. Aseman laiturialueelta korjataan betonirakenteet ja uusitaan pintamateriaalit, alakatot, varusteet, kalusteet ja opasteet. Lisäksi sisäänkäyntien rakenteita ja pintamateriaaleja uusitaan. Hanke jatkuu asemalla vuonna 2025, jolloin aseman läntinen sisäänkäynti rakennetaan kokonaisuudessaan uudelleen ja uusitaan mm. liukuportaat ja hissit.

Aseman kulkujärjestelyt muuttuvat projektin edetessä ja matkustajia opastetaan asemalla tarkemmin reiteistä.

Työmaiden vuoksi kesän aikana useita metroasemia poissa käytöstä

Kaupunkiliikenne toteuttaa kesän 2024 aikana useita metron parannushankkeita, jotka vaativat metron liikennekatkoja. Metroliikenne katkaistaan töiden vuoksi kesällä eri vaiheissa Rautatientorin metroasemalla sekä metron Mellunmäen haaralla.

Tarkemmat tiedot muista metroasemien suluista löydät sivulta hsl.fi/metro2024.

Lisätietoa kaikista kesällä toteutettavista metrohankkeista löydät Kaupunkiliikenteen verkkosivuilta.