HSL on avannut yliopistolle pisteitä opiskelijoiden matkakorttipäivityksiä varten

Opiskelijoiden on taas tullut aika päivittää matkakorttinsa. Opiskelija saa tietyin edellytyksin joukkoliikenteen kausi- ja arvolipuista 50 prosentin alennuksen. Kautta tai arvoa voi ladata alennuksella niin kauan kuin opiskelijan asiakasryhmä on voimassa matkakortilla, ja päivitys on tehtävä vuosittain.

HSL on avannut korttien päivitystä varten pisteet Helsingin yliopiston päärakennukselle, Viikin kampukselle ja Aalto-yliopistolle Otaniemeen. Pisteet ovat avoinna syyskuulle asti, mutta kuun vaihteen ruuhkat voi välttää, kun korttinsa käy päivittämässä mahdollisimman pian. Aamupäivät ovat pisteissä hiljaisinta aikaa, jolloin asiat hoituvat jonottamatta.

Myös kaikki HSL:n palvelupisteet sekä Espoo ja Vantaan yhteispalvelupisteet palvelevat opiskelijoita päivityksissä.

Päivityspisteelle täytyy ottaa mukaan matkakortin lisäksi enintään kolme kuukautta vanha HSL:n opiskelijoiden alennuslippuhakemus oppilaitoksen leimalla ja allekirjoituksella varustettuna.
Vaihtoehtoisesti todistukseksi opiskelusta kelpaavat SYL:n ja SAMOK:n siniset, SAKKI ry:n valkoiset ja Suomen Lukiolaisten Liiton opiskelijakortit, joissa on kyseisen lukuvuoden leima.   

Kaikilta 30 vuotta täyttäneiltä opiskelijoilta sekä kansanopiston vapaan sivistystyön linjoilla opiskelevilta vaaditaan myös KELAn tai Ahvenanmaan maakuntahallituksen myönteinen päätös opintorahan, opintolainan tai kuntoutusrahan saamisesta. Opintotuki- tai kuntoutusrahapäätöksestä tulee ilmetä jäljellä olevien tukikuukausien määrä.

Palvelupisteet eivät hyväksy skannattua tai kopioitua eikä älypuhelimeen tai tablettiin tallennettua alennuslippuhakemusta ja/tai päätöstä opintorahan, opintolainan tai kuntoutusrahan saamisesta.

Matkakorttien päivityspisteet

Yliopisto, Fabianinkatu 33 (opiskelijatori, UniCafeen edessä), 12.8.-13.9  
Aukioloajat 12.-30.8.:
ma ja ke klo 10-17   
ti, to, pe klo 8.30-15.30

2.-13.9.
ma ja ke klo 10-16.30
ti ja to klo 10.00-15.30
pe klo 10.00-15.00

Yliopisto, Viikki , Biokeskus 1, Viikinkaari 9

19.8. - 6.9.
ma-pe klo 10.00-15.00

Aalto yliopisto, Otaniemi, kirjaston aula, Otaniementie 9,  
19.8.- 6.9.
ma-pe  klo 9.00-16.00