Reittiopas on tehnyt Helsinkiä hauskemmaksi

HSL:n Reittioppaalle myönnettiin 15.8. Helsinki hauskemmaksi -palkinto. Perustelujen mukaan Reittiopas on oiva apuväline menemisten suunnitteluun. Palvelun kehitystyössä on myös seurattu aikaa ja kuunneltu käyttäjiä. Lopputulos on selkeä ja käyttökelpoinen.

Art goes Kapakka -kulttuurifestivaali jakaa tunnustuksen vuosittain Helsingin kaupunki- ja kulttuurielämää vilkastuttaneille ja riemastuttaneille henkilöille tai yhteisöille. Taiteen, tieteen, makujen ja muodin ystäviä kokoavaa festivaalia vietetään 24.8. asti Helsingissä.

”Moni ei osaa kuvitellakaan aikaa ennen Reittiopasta. Tunnustus on osoitus siitä, että jo 12 vuotta palvellut Reittiopas on edelleen tärkeä osa pääkaupunkilaisten arjen matkustamista”, toteaa Jari Honkonen, joka kävi vastaanottamassa palkinnon Irene Muotkan kanssa HSL:n työryhmän puolesta.

Reittioppaan lisäksi palkinnon lunastivat tänä vuonna myös kolme muuta Helsinkiä hauskemmaksi tehnyttä toimijaa: Skidit Festarit, tuottaja Mikko Kaukonen ja Maailma kylässä. Tunnustukset ojennettiin kulttuurifestivaalin Tsiigaa-taidenäyttelyiden avajaisissa Eteläesplanadin Artekissa.

Palvelulla 150 000 päivittäistä käyttäjää

HSL:n Reittiopas on yksi pääkaupunkiseudun suosituimmista ja tunnetuimmista verkkopalveluista.  Reittioppaalla on noin 150 000 käyttäjää päivittäin. Reittiopas neuvoo nopeimman reitin kahden osoitteen välillä haluttuna ajankohtana.

Keväällä uudistuneesta palvelusta löytyvät reittihaun lisäksi linja- ja pysäkkikohtaiset aikataulut ja linjakartat.  Käyttäjät voivat luoda itselleen Oma Reittiopas -tilin, jonne on mahdollista tallentaa tärkeitä reittejä ja pysäkkejä. Tilille voi myös tilata haluttujen linjojen häiriötiedotteet.

Ulkopuoliset sovelluskehittäjät ovat voineet vuodesta 2009 lähtien hyödyntää vapaasti Reittioppaan aikatauluaineistoja. Tähän mennessä HSL:n avoimen datan pohjalta on kehitetty jo yli 30 matkustamista helpottavaa matkapuhelinsovellusta.