HSL kerää kommentteja Länsimetron liityntäbussilinjastosta

Länsimetro alkaa liikennöidä Matinkylään vuoden 2016 alussa. Metron myötä myös bussilinjasto uudistuu, koska yhä useampi matka tehdään raiteilla. Länsimetron liityntäbussilinjastosta on juuri valmistunut uusi luonnos, jota esitellään neljässä asukastilaisuudessa tammikuun aikana. Suunnitelmaluonnosta voi kommentoida 2.2. saakka myös hsl.fi-sivustolla.

Bussilinjasto muuttuu Länsimetron myötä Etelä-Espoossa ja Lauttasaaressa. Vaikutukset heijastuvat Espoossa ja Kauniaisissa myös rantaradan ympäristöön ja Helsingissä Lehtisaaren ja Kuusisaaren bussiyhteyksiin. Muutoksia tulee myös Veräjälaakson, Länsi-Pakilan ja Maunulan alueiden bussilinjoihin.

Länsimetro luo vahvan runkoyhteyden Etelä-Espoosta Lauttasaaren kautta Helsingin keskustaan ja aina Itä-Helsinkiin asti. Kun metro alkaa liikennöidä, Länsiväylää pitkin Kamppiin ei enää kulje seutubusseja, koska bussiliikenne olisi metron kanssa päällekkäistä palvelua. Etelä-Espoon ja Lauttasaaren bussiliikenne muuttuu liityntäpainotteiseksi, ja esimerkiksi matka Helsingin keskustaan tehdään jatkossa bussilla ja metrolla. Myös yhä useampi kaupunkien sisäinen matka tehdään tulevaisuudessa raiteilla. Keskeiset liityntäterminaalit rakennetaan Tapiolaan ja Matinkylään.

Liityntälinjastosuunnitelmassa bussilinjastoa on pyritty selkeyttämään ja tehostamaan. Tämä merkitsee myös linjojen ja reittiversioiden vähentämistä. Tarkoituksena on keskittää joukkoliikennepalveluita sellaisille pysäkeille ja kaduille, joille kävelymatkat pysyvät kohtuullisina. Näin saadaan luotua tiheämpää palvelua.

HSL esittelee Länsimetron liityntäbussilinjastoa asukastilaisuuksissa

HSL järjestää tammikuussa kaikkiaan neljä Länsimetron liityntäbussilinjaston esittelytilaisuutta. Kino Tapiolassa ja Kino Omenassa pidetään suunnitelmaluonnoksen esittelytilaisuudet, kirjastojen tilaisuuksissa pääsee keskustelemaan suunnittelijoiden kanssa. Suunnitelmaluonnosta esitellään:

•    tiistaina 14.1. Kino Tapiolassa klo 18
•    tiistaina 21.1. Kino Omenassa klo 17
•    torstaina 23.1. Lauttasaaren kirjastossa klo 15–19
•    tiistaina 28.1.2014 Kivenlahden kirjastossa klo 15–19


Suunnitelmaluonnos ja kommentointi

Suunnitelmaluonnokseen voi tutustua ja sitä voi kommentoida yllä olevan linkin kautta. Tälle sivustolle aiemmin jätetyt kommentit on tallennettu ja käsitellään yhdessä muun palautteen kanssa.