Aloita laivamatka ratikalla

Helsingin keskustan tuntumassa sijaitseviin lauttaterminaaleihin pääsee raitiovaunulla.

Länsiterminaaliin kulkevat raitiolinjat 6T ja 9, joilla on pysäkki esimerkiksi Rautatieaseman edessä. Linja 6T ajaa terminaaliin Bulevardia pitkin ja linja 9 Kampin kautta.

Olympiaterminaaliin Eteläsatamaan pääsee ratikkalinjoilla 2 ja 3. Molempien kyytiin pääsee Rautatieaseman pysäkiltä. Kakkonen ajaa terminaalille Kauppatorin kautta, kolmonen hiukan pitemmän lenkin Bulevardin ja Eiran kautta. Ruuhka-aikoina Olympiaterminaaliin ajaa myös raitiolinja 1A.

Katajanokan terminaalille pääsee ratikalla 4T, joka kulkee vain matkustajalaivojen lähtö- ja saapumisaikoina. Koko päivän liikennöivä ratikkalinja 4 ajaa sekin lähelle terminaalia. Nelosten kyytin pääse keskustassa esimerkiksi Lasipalatsin ja Stockmannin edestä.

Lippu ratikkamatkalle kannattaa hankkia etukäteen. Mitä useampi ostaa lipun kuljettajalta, sitä kauemmin kestää ennen kuin matka pääsee jatkumaan pysäkiltä. Satunnainen matkustaja saa ostettua kertalipun vaikkapa Rautatieaseman edessä olevan ratikkapysäkin automaatista. Myös Lasipalatsin pysäkillä on lippuautomaatti.

Yhteydet satamiin