HSL ratkaisi Keravan kilpailutuksen

HSL ratkaisi Keravan bussilinjojen 5, 8, 633, 738 ja 973 kilpailutuksen. Sen voitti tarjousyhteenliittymä Veolia Transport Helsinki Oy ja Veolia Transport Vantaa Oy. Liikenne uusien sopimusten mukaan alkaa elokuun 11. päivä.

Linjoille kertyy kaikkiaan noin 1,6 miljoonaa linjakilometriä vuodessa, ja liikenteen hoitoon tarvitaan arkisin 16 autoa. Sopimuskausi on 5 vuotta, minkä jälkeen on mahdollisuus enintään 3 vuoden jatko-optioon. Tarjouskilpailuun osallistui 6 liikennöitsijää, ja tarjouksia jätettiin yhteensä 6.

Keravan bussiliikenne järjestetään elokuusta alkaen uudenlaisella sopimusmallilla, jossa HSL määrittelee reitit ja palvelutason. Liikennöitsijä suunnittelee niiden pohjalta aikataulut. Uusi sopimusmalli kannustaa liikennöitsijää hoitamaan liikenteen mahdollisimman laadukkaasti ja tehokkaasti, sillä HSL:n maksama liikennöintikorvaus nousee ensimmäisen vuoden jälkeen, jos matkustajamäärät kasvavat.

Uusien sopimuksien myötä Keravan liikenteeseen saadaan vuoden 2015 alusta 11 uutta vähäpäästöistä matalalattiabussia. Kaikki uudet bussit täyttävät E6-päästönormin, ja niiden lähipäästöt ovat ratkaisevasti nykykalustoa pienempiä.

Kaikissa uusissa busseissa on matkustamotilan ilmastointi, turvaohjaamo, alkolukko, automaattinen palonsammutusjärjestelmä sekä ajotavanseurantajärjestelmä. Kuljettajan ja matkustajien turvallisuutta parannetaan kameravalvonnalla. Lisäksi busseihin tulee ajovakauden säätöjärjestelmä.

Linjat ja liikennöitsijät 11.8.2014 alkaen

Linja Nykyinen liikennöitsijä Uusi liikennöitsijä
5 Korsisaari-yhtiöt, Taksikuljetus Oy, Veolia Transport Vantaa Oy Veolia Transport Vantaa Oy ja Veolia Transport Helsinki Oy
8 Taksikuljetus Oy Veolia Transport Vantaa Oy ja Veolia Transport Helsinki Oy
633 Veolia Transport Vantaa Oy Veolia Transport Vantaa Oy ja Veolia Transport Helsinki Oy
738 Veolia Transport Vantaa Oy Veolia Transport Vantaa Oy ja Veolia Transport Helsinki Oy
973 Veolia Transport Vantaa Oy Veolia Transport Vantaa Oy ja Veolia Transport Helsinki Oy