Kerro, mitä sinä toivot tulevaisuuden liikenteeltä ja yhdyskuntarakenteelta

Liikkujatarinoissa erilaisissa elämäntilanteissa olevat Helsingin seudun asukkaat kertovat päivittäisestä liikkumisestaan ja toiveistaan. Valitse tarinoista omasi!

Autoton perhe keskustassa, pyörää ja joukkoliikennettä käyttävä eläkeläinen sekä toisaalta haja-asutusalueella asuva, autoileva perhe liikkuvat eri tavoin ja toivovat erilaisia asioita tulevaisuuden liikenteeltä. Liikkujatarinoissa he kertovat, miten he nyt liikkuvat ja millaisia toiveita heillä on tulevaisuuden liikkumiselle ja yhdyskuntarakenteelle.

Tutustu tarinoihin ja kerro, mitä sinä toivot liikkumiselta ja alueiden kehittämiseltä. Valitse tarinoista omaa tai perheesi liikkumista parhaiten kuvaava tarina ja kerro omista toiveistasi huhtikuun aikana. Osallistuneiden kesken arvotaan viisi vuorokausilippua HSL:n joukkoliikenteeseen. Lippu on voimassa yhden vuorokauden ja kelpaa bussissa, ratikassa, metrossa, lähijunassa ja Suomenlinnan lautalla.

Palautetta käytetään Helsingin seudun maankäyttösuunnitelman, asumisen strategian ja liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelussa. Suunnittelu on paraikaa käynnissä, ja suunnitelmien luonnokset valmistuvat lokakuussa 2014.  Suunnitelmat ulottuvat vuoteen 2050 ja kattavat 14 kuntaa: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti

Tutustu tarinoihin ja kerro omasi

Lue lisää:
Metropolialueen maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelu hyvässä vauhdissa