Matkakortteja tilattu jo yli 10 000

Enää viisi päivää aikaa tilata kortti.

HSL:n käynnissä oleva matkakorttikampanja on poikinut jo yli 10 000 uutta joukkoliikenteen matkakorttiasiakasta. Kampanja käynnistyi 31.3. ja päättyy 13.4. HSL-alueen asukkailla on siis enää viisi päivää aikaa tilata itselleen matkakortti, johon on ladattu valmiiksi 14 päivän kausilippu. Edun arvo on 55,10–79,50 euroa ja sitä tarjotaan kaikille, joilla ei ole ennestään HSL:n henkilökohtaista matkakorttia. Kortin tilaaminen onnistuu sivulta https://www.hsl.fi/tilaakortti.


”Kaikkien, joilla ei vielä matkakorttia ole, kannattaa tilata nyt kortti netissä kotiin kannettuna. Kampanja kuuluu Ympäristöministeriön Kultu-ohjelmaan, joka päättyy tämän vuoden lopussa. Eli tähän etuun kannattaa tarttua nyt”, HSL:n viestintä- ja markkinointijohtaja Mari Flink sanoo. Ympäristöministeriön Kestävän kulutuksen ja tuotannon ohjelmassa rahoitetaan kahdeksaa kokeiluhanketta, joilla pyritään edistämään kestävää kehitystä ja ympäristön hyvinvointia.


Käynnissä oleva kampanja on suunnattu erityisesti keski-ikäisille ja senioreille, joiden joukkoliikenteen käyttö on selvästi vähäisempää kuin muiden ikäryhmien.


Ennen kampanjaa HSL selvitti haastattelumenetelmällä, miksi osa keski-ikäisistä kokee joukkoliikenteen käytön vaikeaksi. Tulosten perusteella matkakortin hankkiminen, oikean lipun ostaminen ja kortinlukijan käyttö koetaan vaivalloiseksi. Lisäksi kokematon käyttäjä tuntee helposti epäonnistumisen pelkoa lipun ostamiseen ja käyttämiseen liittyvissä tilanteissa.