HSL on mukana Pyöräilyviikon tapahtumissa

Pyöräilystä hyvää mieltä ja terveyttä arkeen. Matkat taittuvat nopeasti ja helposti pyöräillen.

HSL kampanjoi kestävien liikkumistapojen puolesta valtakunnallisella pyöräilyviikolla 10.5.–18.5.2014.  HSL kampanjoi pyöräilyn puolesta pyöräilyaiheisilla julisteilla ja julistamalla Vuoden innostavimman työmatkapyöräilijä -kilpailun voittajan Pyörällä töihin -päivänä 13.5.2014. Samana päivänä HSL huputtaa polkupyörän satuloita satulasuojilla Leppävaaran ja Tikkurilan juna-asemilla sekä Helsingin päärautatieasemalla. Pyöräilyviikon kunniaksi HSL järjestää myös kahden retkipolkupyörän arvonnan Oma HSL -palvelussa.

HSL:n strategisena tavoitteena on ohjata liikenteen kasvua joukkoliikenteeseen, kävelyyn ja pyöräilyyn ja lisätä kestävien liikkumistapojen houkuttelevuutta.

Liikkumisen ohjaus kannustaa järkeviin liikkumisvalintoihin, ja HSL muistuttaa, että valitsemalla pyöräilyn työ- ja koulumatkojen taittamiseen ja vapaa-ajan liikkumiseen saa paremman kunnon ja hyvän mielen. Lisäksi pyöräily on hyvin taloudellinen ja ympäristöystävällinen kulkutapa. Jos koko matka on liian pitkä pyörällä kuljettavaksi, voi ajaa liityntäpysäköinnin pyöräparkkiin ja jatkaa loppumatkan julkisilla. Pyörää saa myös kuljettaa metrossa, jos tilaa on, ja HSL-alueen lähijunissa ruuhka-aikojen (ma–pe klo 7–9 ja 15–18) ulkopuolella.
    
Pyöräilyviikko on Pyöräilykuntien verkosto ry:n ja Motiva Oy:n järjestämä kampanja, jonka aikana järjestetään paljon tapahtumia pyöräilystä kiinnostuneille eri paikkakunnilla.