HSL valitsi vuoden innostavimman työmatkapyöräilijän

Osana valtakunnallisen pyöräilyviikon kampanjaansa HSL on valinnut vuoden työmatkapyöräilijäksi Berner Oy:llä työskentelevän Eevastiina Merlinin. HSL etsi toukokuun alussa henkilöä, joka on omalla työmatkapyöräilyllään saanut muutkin ihmiset innostumaan työmatkapyöräilystä.

Merlinin valinta vuoden innostavimmaksi työmatkapyöräilijäksi perustui työtoverin, Leena Kuvajan, HSL:lle lähettämiin perusteluihin. Merlinin esimerkki on herättänyt työyhteisössä keskustelua työmatkapyöräilyn hyödyistä. Merlin on kannustanut työtovereitaan taittamaan työmatkansa polkupyörällä, pyöräilemään enemmän myös vapaa-aikanaan ja pidentämään pyöräilykauttaan. Merliniltä työtoverit ovat oppineet oikeaoppista pukeutumista ja reittivalintojen tekemistä.

Merlin kertoo, että työmatkojen taittaminen pyöräillen säästää aikaa ja antaa energisen hyvän olon. Hän polkee työmatkansa niin auringonpaisteessa kuin lumipyryssäkin, ja vuodessa kilometrejä kertyy 4800. Pyörän selässä Merlin pääsee nauttimaan vuodenaikojen mukanaan tuomien muutosten näkymisestä luonnossa ja kaupunkikuvassa. Pyöräillen Merlin ohittaa autoruuhkat ja kuittaa päivän liikuntakiintiön, niin ettei illalla tarvitse lähteä enää jumppaan.

Merlin palkitaan 200 euron lahjakortilla ja Merlinin kilpailuun ehdottanut työtoveri, Leena Kuvaja, 50 euron lahjakortilla Suomen Polkupyörätukkuun.