E-lasku-, suoramaksu- ja laskutettava työsuhdematkalippu -palvelut päättyvät 31.12.2014

Lippu- ja informaatiojärjestelmän uudistus tuo muutoksia kausilipun maksamiseen. E-lasku ja suoramaksu sekä laskutettava työsuhdematkalippu poistuvat HSL:n palveluista 31.12.2014. Uusien sopimusten tekeminen päättyi 2.6.2014. HSL kehittää tulevaisuudessa verkkomaksamista sekä matkapuhelimeen tilattavaa mobiililippua perinteisen kivijalkamyymälän ja muiden maksutapojen rinnalle.

HSL kehittää matkakortin nettilatausta osana lippu- ja informaatiojärjestelmän uudistusta, eikä E-lasku- ja suoramaksupalvelua toteuteta uuteen lippu- ja informaatiojärjestelmään.

Yksityisasiakkaiden nykyiset laskutussopimukset ovat voimassa tämän vuoden loppuun, jonka jälkeen matkakortit eivät kelpaa matkustamiseen. Jotta matkakortti toimii vuodenvaihteen jälkeenkin, matkakortti täytyy päivittää ja laskutussopimus irtisanoa HSL:n asiakaspalvelupisteessä. Laskutussopimus täytyy irtisanoa myös pankissa tai verkkopankissa. Nykyisiin sopimuksiin ei voi tehdä muutoksia 31.10.2014 jälkeen.

Matkakortin päivityksen yhteydessä HSL:n asiakaspalvelupisteessä yksityisasiakkaiden matkakortille ladataan 2 viikkoa ilmaista matkustusaikaa, kun asiakas asioi 15.8. mennessä. Lisäksi matkakortille ladataan maksuton kuukausi, mikäli se on vielä käyttämättä vuodelta 2014.

Matkakortille voi ladata yhdellä kertaa 14–366 päivää kautta. 366 vuorokauden lippu on samanhintainen kuin nykyinen laskutettava lippu, ja sen ostaessaan saa ilmaisen matkustuskuukauden. Oma matkakortti -palvelusta voi tilata sähköpostiin maksuttoman muistutuksen kauden päättymisestä. Palvelun käyttäjäksi voi rekisteröityä ja muistutuksen tilata osoitteesta omamatkakortti.hsl.fi

Laskutettava työsuhdematkalippu poistuu yritysasiakkaiden palveluista

Lippu- ja informaatiojärjestelmän uudistus tuo muutoksia myös työsuhdematkalippujen laskutukseen. Laskutettava työsuhdematkalippu poistuu palveluista 31.12.2014. Yritysten laskutussopimukset ovat voimassa tämän vuoden loppuun, jonka jälkeen laskutussopimuksiin liitetyt työntekijöiden matkakortit eivät enää kelpaa matkustamiseen.  Voimassa oleviin laskutussopimuksiin ei voi tehdä muutoksia 31.10.2014 jälkeen, eli esimerkiksi uutta työntekijää ei voi lisätä laskutussopimukseen eikä matkalipun voimassaoloaluetta voi muuttaa.

Jatkossa työnantaja voi edelleen tukea työmatkoja ja tarjota työntekijöilleen helppokäyttöistä työmatkaseteliä tai sähköistä TyömatkaPassia.