HSL:n aikataulukirjat myyntiin 28.7. alkaen

Helsingin seudun liikenteen aikataulukirjat tulevat myyntiin maanantaina 28.7. kaikkiin Helsingin seudun R-kioskeihin. Lisäksi kirjan voi ostaa HSL:n palvelupisteistä Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta. Aikataulukirjan hinta on kolme euroa, jolla katetaan osa kirjan tuotantokustannuksista. Syksyksi julkaistaan kolme aikataulukirjaa: Helsinki, Espoo-Kauniainen-Kirkkonummi sekä Vantaa-Kerava-Sipoo.

Syysliikennekausi alkaa maanantaina 11. elokuuta ja kestää 2015 kesäkuun puoliväliin.

”Erityisesti helsinkiläisille aikataulukirjan hankkiminen helpottuu, koska kirjan löytää nyt HSL:n palvelupisteiden lisäksi kaikista HSL-alueen R-kioskeista. Kaikkien ei siis tarvitse tulla hakemaan kirjaa HSL:n palvelupisteestä”, HSL:n viestintä- ja markkinointijohtaja Mari Flink sanoo. Kirjan voi myös jatkossa tilata suoraan kotiin myöhemmin syksyllä avattavasta HSL:n verkkokaupasta.

Kirjan lisäksi HSL tarjoaa maksutonta aikataulutietoa monien eri kanavien kautta. Sähköisesti aikataulutietoa löytyy verkkopalveluista HSL.fi:stä ja Reittioppaasta, joiden suosio lisääntyy jatkuvasti. Erityisesti palveluiden mobiilikäyttö kasvaa kovaa vauhtia. Reittiopas.fi on HSL:n tärkein aikataulutietopalvelu matkustajille. Osa käyttäjistä haluaa kuitenkin edelleen paperista aikataulutietoa. Heille on tarjolla maksuttomat paperiset linja-aikataulut, joita on jaossa liikennevälineissä ja HSL:n palvelupisteissä sekä kolmen euron hintainen aikataulukirja.

”Pienellä maksulla pyritään kattamaan osa monisatasivuisen kirjan tuottamisesta aiheutuvista kustannuksista. Kirjoihin on koottu laajasti koko HSL-linjasto. Maksullisuus lisää kirjan arvoa myös käyttäjän silmissä ja estää väärinkäyttöä eli kirjaa ei niin helposti kadoteta tai jätetä liikennevälineisiin. Pyrimme huomioimaan toiminnassamme myös ympäristönäkökulman, mitä siirtyminen painotuotteista sähköisiin palveluihin osaltaan tukee”, Flink sanoo.

Sipooseen ja Kirkkonummelle jaetaan poikkeuksellisesti elokuun alussa kotitalouksiin tiivis tietopaketti uusista bussilinjoista, niiden reiteistä ja aikatauluista. Kuntien bussilinjasto uudistuu täysin ja järjestelyvastuu bussiliikenteestä siirtyy HSL:lle. Jatkossa HSL suunnittelee ja kilpailuttaa reitit sekä hankkii liikenteen. Tietoa Sipoon ja Kirkkonummen uudistuksesta löytyy kattavasti myös verkkopalvelusta hsl.fi:stä.

Talven aikataulut voi myös tulostaa suoraan netistä osoitteesta https://www.hsl.fi/reitit-ja-aikataulut/tulostettavat-aikataulut.