Kirkkonummen uudet bussilinjat aloittavat 11.8.

Kirkkonummen bussien linjanumerot, reitit ja aikataulut muuttuvat maanantaina 11. elokuuta, kun järjestelyvastuu Kirkkonummen bussiliikenteestä siirtyy HSL:lle. Jatkossa HSL suunnittelee ja kilpailuttaa reitit sekä hankkii liikenteen. Liikennöitsijä suunnittelee bussien aikataulut HSL:n määrittelemän palvelutason perusteella.

HSL on pyrkinyt luomaan Kirkkonummelle entistä selkeämmän linjaston, joka matkustajan on helppo hahmottaa. Reittiversioiden määrä vähenee yli sadasta pariinkymmeneen. Palvelutaso kohenee erityisesti monilla haja-asutusalueilla, joilla bussiliikennettä on jatkossa kaikkina arkipäivinä.

Pääreitti Helsinkiin kulkee Ravalsin, Gesterbyn, Masalan ja Sarvvikin kautta. Ruuhka-aikoina ajetaan myös suoraan Länsiväylää. Ruuhka-aikoina molemmilla reiteillä on 15 minuutin vuoroväli. Muulloin ajetaan vain pääreittiä.

Hirsalaan, Porkkalaan ja Hilaan ajetaan tunnin välein työ- ja koulumatkaliikenteen aikoina. Kirkkonummen ja Veikkolan väliä bussi kulkee työ- ja koulumatkaliikenteen aikoina puolen tunnin välein. Kauhalasta ajetaan työ- ja koulumatkaliikenteen aikoina tunnin välein Masalaan, Luomaan ja Veikkolaan.

Jatkossa on bussiyhteydet myös Espoon keskuksesta Kolmirannan kautta Veikkolaan ja Kauklahdesta Masalan kautta Kirkkonummelle.

Kattavat tiedot Kirkkonummen uudesta bussilinjastosta löytyvät täältä. HSL on myös toimittanut uusista reiteistä ja aikatauluista painetun tietopaketin, jotka jaettiin elokuun alussa Kirkkonummen kotitalouksiin.