Sipoon uudet linjat aloittavat 11.8.

Sipoon bussien linjanumerot, reitit ja aikataulut muuttuvat maanantaina 11. elokuuta, kun järjestelyvastuu Sipoon bussiliikenteestä siirtyy HSL:lle. Jatkossa HSL suunnittelee ja kilpailuttaa reitit sekä hankkii liikenteen.

HSL:n tavoitteena on ollut luoda Sipooseen entistä selkeämpi ja suoraviivaisempi linjasto, joka on helppo hahmottaa. Uusi linjasto parantaa mahdollisuuksia käyttää joukkoliikennettä myös ruuhka-aikojen ulkopuolella, sillä tarjontaa on entistä tasaisemmin eri aikoina. Ilta- ja viikonloppuliikenne lisääntyy Nikkilän ja Söderkullan sekä Söderkullan ja Eriksnäsin välillä.

Itäkeskuksen ja Söderkullan välillä sekä reitillä Kerava–Talma–Nikkilä liikennöidään joka päivä, samoin Nikkilän ja Söderkullan sekä Söderkullan ja Eriksnäsin välillä. Täydentävää arkiliikennettä on välillä Rautatientori–Nikkilä. Lisäksi muualta Sipoosta ajetaan koulupäivinä Nikkilään ja Söderkullaan bussilinjoja, jotka palvelevat myös työmatkayhteyksiä.

Kattavat tiedot Sipoon uudesta bussilinjastosta löytyvät täältä. HSL on myös toimittanut uusista reiteistä ja aikatauluista painetun tietopaketin, jotka jaettiin elokuun alussa Sipoon kotitalouksiin.

HSL:n suunnittelija tavattavissa
Uutta linjastoa esitellään 8. - 9.8. Sipoossa. HSL:n joukkoliikennesuunnittelija on tavattavissa perjantaina klo 15–19 S-Market Nikkilässä ja lauantaina klo 10–13 S-Market Söderkullassa.