Kaupunki on sinun!

SUPERHUB-älysovelluksen pilottiin haetaan lisää testikäyttäjiä.

(Tiedote päivitetty 1.10.2014)

HSL hakee pääkaupunkiseudun aktiivisia joukkoliikenteen käyttäjiä testikäyttäjiksi kansainvälisen tutkimushankkeen pilottiin. Jos olet yli 18-vuotias, asut pääkaupunkiseudun ydinkunnissa ja olet kiinnostunut joukkoliikenteen kehittämisestä, ilmoittaudu SUPERHUB-testaajaksi!
SUPERHUB on EU-projekti, jossa HSL on mukana yhdessä Helsingin yliopiston kanssa. Projektissa kehitetään useiden eurooppalaisten kaupunkien kanssa älypuhelinsovellusta, joka helpottaa ihmisten päivittäistä matkantekoa ja joka liittää matkustamiseen ympäristötietoutta.

Sovelluksen avulla voi mm. suunnitella reittejä sopivimmilla kulkutavoilla ja asettaa toiveita matkojen kestolle, kustannuksille, kalorien kulutukselle ja hiilidioksidipäästöille. Sovellus huomioi myös erilaisia liikenteeseen vaikuttavia olosuhteita ja häiriöitä, ja sen kautta voi raportoida esimerkiksi onnettomuuksista muille sovelluksen käyttäjille. Lue lisää SUPERHUB-hankkeesta.

SUPERHUB-sovelluksen testaukset tehdään 29.9.–26.10., ja niihin tavoitellaan yli 600 testikäyttäjää.

Edellytyksinä testauksiin osallistumiselle on 18 vuoden ikä ja asuminen pääkaupunkiseudun ydinkunnissa (Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen). SUPERHUB-sovellukset toimivat Android-puhelimissa (4.0 tai uudempi) sekä web-käyttöliittymän avulla. Testikäyttäjältä ei siis vaadita Android-puhelinta, vaan nettiselain puhelimessa riittää.

Osallistuminen älysovellusten testaukseen on helppoa. SUPERHUB-sovelluksen testaajiksi ilmoittaudutaan täyttämällä ilmoittautumislomake projektin nettisivulla viimeistään 3.10. Testaajiksi ilmoittautuneille lähetetään lisätietoa sovellusten käyttämisestä ennen testikauden alkamista. Jos sinulla ei ole sopivaa Android-laitetta, voit silti osallistua kokeeseen muilta osin.

Testauksen kesto on kolme viikkoa. Testaajien tulee pitää kirjaa matkoistaan, käyttää sovellusten ominaisuuksia ja vastata kyselyihin kokemuksistaan. Testijakson jälkeen palautelomakkeen täyttäneet palkitaan Finnkinon elokuvalipuilla ja osallistuneiden kesken arvotaan Jopo Electro -sähköpyörä.

Siirry SUPERHUB-sovelluksen ilmoittautumislomakkeeseen