Osallistu arvontaan ja voita varikkovierailu

Koe ainutlaatuinen tilaisuus päästä kurkistamaan raitiovaunuvarikoiden kulissien taakse.

HSL ja HKL järjestävät 16.-17.10 vierailuja Töölön ja Koskelan varikoille. Ilmoittaudu arvontaan rekisteröitymällä ensin Oma HSL -palvelussa.  Oma HSL:n etusivulla on linkki ilmoittautumislomakkeeseen. Yhteensä 100 onnellista pääsee mukaan!

Kuhunkin tilaisuuteen arvotaan 25 henkeä. Tilaisuuksia on molempina päivinä kaksi, ne alkavat klo 10 ja 13 ja kestävät kaksi tuntia. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Arvonta-aika on 30.9.-9.10.2014.

Kierrokset Töölössä ja Koskelassa

Töölössä huolletaan ja säilytetään noin kolmannes raitiovaunuista. Varikko palvelee linjoja 4, 4T ja 10. Liikenteenohjauskeskuksen lisäksi varikolla päivystää myös HKL-Raitioliikenteen raivausauto HE 125.

Töölön varikolla tutustutaan liikenteenohjaukseen, raitiovaunujen huoltotiloihin, raivausauto HE 125:een ja museokalustoon.

Koskela on raitiovaunuvarikoista suurin. Siellä huolletaan ja säilytetään kaksi kolmannesta raitiovaunuista, ja Koskelasta käsin liikennöidäänkin suurinta osaa raitiolinjoista: 1, 1A, 2, 3, 6, 7A, 7B ja 8. Varikolle ovat sijoittuneet myös koulutustoiminta, ratasähkö ja ratakorjaamo.

Koskelan varikolla tutustutaan ratakorjaamoon, raitiovaunuhalliin ja huoltotiloihin. Ratakorjaamolla esitellään tiloja, missä kiskoelementtejä ja ajolankoja tehdään. Lisäksi paikalla on erikoiskalustoa.