Tutustu liikkujatarinoihin ja kerro mielipiteesi

Kuljetko joukkoliikenteellä vai omalla autolla? Oletko innokas pyöräilijä tai kävelijä? Entä mitkä asiat helpottavat liikkumistasi? Mieti vastauksia näihin ja muihin liikkumistasi koskeviin kysymyksiin ja anna palautetta tulevaisuuden liikennejärjestelmästä.

Voit ottaa kantaa suunnitelmaluonnokseen lähettämällä kommenttisi Liikkujatarinasivun lomakkeella. Kommentointiaikaa on vuoden loppuun eli 31.12. saakka.

Lisätietoa suunnitelmaluonnoksesta saat esimerkiksi yleisötilaisuuden taltioinnista. Helsingin Kansallismuseon auditoriossa keskusteltiin 6.11. Helsingin seudun tulevaisuuden suunnitelmista: mihin rakennetaan asunnot ja työpaikat. Entä millaiset ovat liikenneyhteydet ja joukkoliikennepalvelut eri puolilla seutua?

Katso tilaisuus netissä: Millainen on metropolialue vuonna 2050?

Tilaisuudessa esiteltiin maankäytön, asuntostrategian ja liikennejärjestelmän tuoreet suunnitelmaluonnokset, joissa on esitetty yleispiirteinen kuvaus Helsingin seudun tulevasta rakenteesta. Paikalla oli noin 80 tulevaisuuden metropolista kiinnostunutta kuulijaa.

Suunnitelmien lähtökohtana on ollut, että vuonna 2050 seudulla on 2 miljoonaa asukasta ja että seutu on joka kolmannen suomalaisen kotipaikka. Seutua tarkastellaan 14 kunnan muodostamana kokonaisuutena, johon kuuluvat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmi­järvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.

Helsingin seudun maankäyttösuunnitelman ja asuntostrategian laatimisesta ovat vastanneet alueen kunnat sekä Uudenmaanliitto ja HSY. Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman HLJ 2015:n valmistelusta on vastannut HSL ja työhön ovat osallistuneet edellisten lisäksi valtion liikenne- ja ympäristöviranomaiset.

Lisätietoa suunnitelmaluonnoksista:
www.helsinginseutu.fi/masu
www.hsl.fi/hlj

Tutustu tilaisuuden esityksiin

Suvi Rihtniemi, tilaisuuden avaus: MAL – Seudullisen suunnittelun ja yhteistyön laajeneminen vaiheittain

Rikhard Manninen, maankäyttösuunnitelmaluonnos

Mari Randell, asuntostrategialuonnos

Sini Puntanen, HLJ 2015 liikennejärjestelmäsuunnitelmaluonnos

Tuire Valkonen, vaikutusten arviointi

Mari Siivola, yleisölle tilaisuudessa esitetyt kysymykset ja niiden vastaukset