Entä jos linja 550 kulkisi raiteilla? Tule kuulolle ja keskustelemaan 4. helmikuuta.

Tervetuloa ideoimaan millainen olisi raiteilla kulkeva runkolinja 550. Oulunkylän Jokerimessut ovat 4. helmikuuta kello 15.30–19.30 Oulunkylän Seurahuoneella, Larin Kyöstintie 7. Messuiltana voit keskustella laajan suunnittelijajoukon kanssa isoista kokonaisuuksista yksittäisiin tonttikohtaisiin ratkaisuihin. Seuraavana iltana 5. helmikuuta on avoin suunnittelutyöpaja samassa paikassa edellisillan keskeisimmistä teemoista.

Jokerimessujen ohjelma:

Keskiviikkona 4.2. kello 15.30–19.30 messuosastoilla esittelyssä ja keskusteltavana
• Kokonaiskuva tiivistyvästä Raide-Jokerin ympäristöstä
• Lisää ratikkaa Helsinkiin? – raitioteiden rooli ja verkoston laajuus pitkällä tähtäimellä
• Raide-Jokerin hankesuunnittelu käynnistynyt – aikataulu ja päätöksenteko
• Oulunkylän keskustaa kehitetään tiiviinä asumisen, työn ja palveluiden keskuksena
• Maaherrantien katkaisu yksityisautoilta – onko välttämätöntä?
• Käskynhaltijantien länsipään ympäristö kaupunkimaiseksi kaduksi
• Pakilantien ja Pirkkolantien ympäristö
• Lisärakentamista tonteille – lisärakentamisprosessi ja kaupungin korvaukset taloyhtiölle
Seurahuoneen kahvila on auki, maksu vain käteisellä!

Torstaina 5.2. klo 17.00–20.00 ideointi- ja suunnittelupajat

Torstaina 5.2. edellisillan teemojen käsittelyä syvennetään ideointi- ja suunnittelupajoissa. Työskentely alkaa kello 17, joten olethan ajoissa paikalla. Pajojen aiheet määräytyvät yleisötoiveiden perusteella eli sen mukaan, mitä edellisen päivän messuillassa nousee esiin.
Ilmoittaudu pajaan 4.2. Jokerimessuilla. Ilmoittautumalla varmistat paikkasi haluamasi aiheen ryhmässä. Ilmoittautumisten perusteella osaamme myös varata pientä iltapalaa työskentelyn lomaan.

Tervetuloa mukaan!

Raide-Jokerin suunnittelu on edennyt hankesuunnitteluvaiheeseen. Hankesuunnittelun aikana laaditaan suunnitelmat radasta, pysäkeistä, varikosta ja radan edellyttämistä muutoksista katuihin sillä tarkkuudella, että päätöksentekoa varten saadaan riittävät tiedot radan kustannuksista ja vaikutuksista.

Hankesuunnittelun pääkonsultteina toimivat Ramboll Finland Oy ja WSP Finland Oy.

Hankesuunnittelu kestää noin vuoden. Sen jälkeen voidaan päättää radan rakentamisesta ja aloittaa radan rakennussuunnittelu sekä vaunujen hankintaprosessi. Päätöksen rakentamisesta tekevät Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustot. Tavoitteena on saada rata valmiiksi ja liikenteelle viimeistään vuosina 2020–2022, jolloin linjan 550 (Bussi-Jokeri) liikennöintisopimus päättyy.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan