HSL oli mukana valitsemassa uutta supersankaria

Energiasäästöviikon tokaluokkalaisten energiakilpailun voitti Milkman-supersankari, joka osaa ja haluaa tulla kierrätetyksi. Voitokkaan animaatiotyön supersankarin toiminnasta suunnitteli ja toteutti Launeen peruskoulun 2b luokka Lahdesta.

Milkman-maitopurkiksi naamioitunut supersankari seikkailee animaatiossa, joka on hauskasti toteutettu. Naamioitu sankari valvoo, että roskat kulkeutuvat oikeisiin paikkoihin. Myös itse supersankari hyppää kierrätysastiaan ja saa uuden hahmon.  Selkeä toteutus, juoni ja lasten kädenjälki valloittivat energiakilpailun raadin.

Elina Vesanen Heurekasta kiteytti raadin ajatukset: Supersankariajatuksen tuominen kierrätykseen oli erityisen oivaltava ja hauska keksintö. Värikäs ja raikas animaatio sai kehuja nykyaikaisesta toteutuksestaan, sillä videota on helppo jakaa myös sosiaalisen media kautta.

Raadissa ovat mukana kilpailun palkinnon tukijat VR:ltä, HSL:ltä, Heurekasta, Korkeasaaresta ja Lasten Keskuksesta. HSL myös tarjoaa voittajaluokalle vuorokausiliput palkintomatkalle.

Kilpailussa tarkastellaan energiaa lasten silmin

Tokaluokkalaisten energiakilpailu liittyy energiansäästöviikkoon, jota vietetään vuosittain viikolla 41. Energia-asioiden opiskelu huipentuu energiakilpailuun, jonka tokaluokkalaisten energiansäästöviikon tukijat järjestävät eri puolilla Suomea.

Hei, kaikki toimii! -oppimateriaali on vankka tietopaketti energiasta

Opetuspaketti on päivityksineen ollut käytössä kohta 20 vuotta. Energia- ja ympäristöasioita pitää opettaa ja oppia jatkuvasti, sillä uutta tietoa tulee koko ajan. Tukijayhtiöt kustantavat alueensa kouluille opetuspaketit. Paketista riittää opetusaineistoa niin tokaluokkalaisille kuin alakoulun ylemmille luokillekin.

Motiva ylläpitää tokaluokkalaisten energiansäästöviikon kotisivuja ja koordinoi vuosittain järjestettävää valtakunnallista energiakilpailua.

Voit katsoa Milkman kierrättää animaation You tubesta.

Liikenteen ja liikkumisen ympäristövaikutuksia voidaan vähentää suosimalla energiatehokkaita kulkumuotoja. Tutustu HSL:n viisaan liikkumisen tietopakettiin täältä.