HSL:n viisiosainen talk show tulossa nettiin – Tuomas Enbuske kyyditsee katsojan matkalle tulevaisuuteen

Tarvitaanko tulevaisuudessa yksityisautoilua? Ajavatko kulkupelejämme robotit? Miksi tietyt kaupunginosat ovat huomenna muodikkaampia kuin toiset? Voiko älybussi olla elävää kaupunkitilaa? Millaista on elää tuhatvuotiaaksi? Miksi kukaan ei kohta kuuntele taksikuskin mielipiteitä maahanmuutosta tai säästä?

Uusi talk show Matkalla tulevaisuuteen vastaa näihin ja moniin muihin meitä liikuttaviin kysymyksiin. Kuskin paikalla aikamatkalla on Tuomas Enbuske, vastikään vuoden keskusteluohjelman Venlalla palkitusta ELCrew’stäkin tuttu televisio- ja radiojuontaja. Talk show -sarja on kuvattu ainutlaatuisissa puitteissa: julkisissa liikennevälineissä, kuten metrossa, uudessa Artic-ratikassa, bussissa ja Suomenlinnan lautalla. Keskusteluohjelman ohjaaja on Elias Koskimies ja käsikirjoittajat Enbuske ja Koskimies yhdessä. Nettiohjelman tarjoaa Helsingin seudun liikenne, joka vastaa Helsingin seudun joukkoliikenteen järjestämisestä sekä liikennejärjestelmäsuunnittelusta, ja jonka kyydissä tehdään vuosittain yli 360 miljoonaa matkaa.

Pysäkin mittaisen talk show'n kyydissä matkustavat muiden muassa Riku "Madventures" Rantala, Paleface, Jethro Rostedt, Anni Sinnemäki, Mikael Pentikäinen, Risto Linturi ja Matti Apunen. Enbuske keskustelee ohjelmassa vieraidensa kanssa tulevaisuuden kaupungista, kaupunkielämästä ja liikenteestä tunnettuun tapaansa ajatuksia herättävästi, lennokkaasti ja humoristisesti, mutta suoraan ja kaunistelematta. Matkan varrella on luvassa kuohuttavia kommentteja nykymaailmasta ja yllättäviä näköaloja tulevaisuuteen.

– Olen itse äärimmäisen kiinnostunut kaupungeista, liikenteestä ja tulevaisuudesta, valottaa Enbuske henkilökohtaista yhteyttään Matkalla tulevaisuuteen -teemaan. Hän heittää ilmoille vielä muutamia esimerkkikysymyksiä, joihin etsii ohjelman talk show -isäntänä vastausta:

– Miten kaupungit rakentuvat tulevaisuudessa? Miten täällä liikutaan – supersporilla, Googlen älyautolla, vai Uberilla? Ratkaistaanko liikenne kollektiivisesti vai yksityisesti markkinoilla?

Matkalle tulevaisuuteen vie HSL, joka vastaa Helsingin seudun strategisesta liikennejärjestelmäsuunnittelusta sekä joukkoliikenteen järjestämisestä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Keravalla ja Sipoossa. Tulevina vuosina HSL ottaa käyttöön monia merkittäviä liikennehankkeita, kuten Kehäradan, Länsimetron, Raidejokerin, kaupunkiradan ja Pisaran, joiden avulla pyritään vastaamaan vahvasti kasvavan metropoliseudun liikennetarpeisiin. Tulevaisuuden metropolin liikenteessä onkin vahva painotus joukkoliikenteellä ja raideliikenteellä, mutta myös kävelyllä ja pyöräilyllä.

– Matkalla tulevaisuuteen -keskusteluohjelman tavoitteena on herättää keskustelua siitä, millaisessa metropolissa haluamme asua ja miten siellä haluamme liikkua, kertoo HSL:n viestintä- ja markkinointijohtaja Mari Flink ja jatkaa:

– Helsingin seudulle muuttaa tulevina vuosikymmeninä suuri määrä ihmisiä niin muualta Suomesta kuin ulkomailtakin. Heille tarvitaan koteja ja työpaikkoja ja helppoa liikkumista kodin, työn ja palveluiden välillä. Tulevaisuuden pääkaupunki rakentuu tiiviin asumisen ja toimivan joukkoliikenteen varaan. Kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen suosio tulee kasvamaan merkittävästi. Tämä kehitys ei koske vain Helsinkiä vaan myös muita kaupunkeja Suomessa ja ulkomailla.

Portin tulevaisuuteen avaa ensimmäinen jakso Autoilun tulevaisuus, joka on katsottavissa sunnuntaina 1.2.2015 talk show’n omalla nettikanavalla. Kaiken kaikkiaan ohjelmasarjassa esitetään viisi jaksoa, yksi uusi jakso julkaistaan joka viikko. Ensimmäisen viikon jälkeen julkaisupäivä on aina kunkin viikon keskiviikko.

Tervetuloa matkalle tulevaisuuteen!

Lisätiedot

Tältä näyttää Helsingin seudun liikenne 2050

Matkalla tulevaisuuteen -talk show

www.matkallatulevaisuuteen.fi
Jakso 1: Autoilun tulevaisuus, sunnuntaina 1.2.
Jakso 2: Kaupunkivisiot, keskiviikkona 11.2.
Jakso 3: Älyteknologia, keskiviikkona 18.2.
Jakso 4: Työn tulevaisuus, keskiviikkona 25.2.
Jakso 5: Raiteet ja lentäminen, keskiviikkona 4.3.

HSL ja Matkalla tulevaisuuteen sosiaalisessa mediassa
#MatkallaTulevaisuuteen
Twitter: @HSL_HRT www.twitter.com/hsl_hrt  
Instagram: @HSL_HRT www.instagram.com/hsl_hrt
Facebook: www.facebook.com/helsinginseudunliikenne
HSL-YouTube: www.youtube.com/hslhrt  
Matkalla tulevaisuuteen -YouTube: www.youtube.com/playlist?list=PL84Bu5CZ0nfz2h0MTVYjoXk6E858-dadV

Matkalla tulevaisuuteen credit
Juontaja: Tuomas Enbuske
Ohjaaja: Elias Koskimies
Käsikirjoittajat: Enbuske ja Koskimies
Talk Show’n HSL:lle tuottaa: Directors Guild
Konsepti ja alkuperäisidea: 358
Valokuvat: Lauri Eriksson / Kuvaamo Oy

Lisätiedot ohjelmasta ja haastattelupyynnöt

matkallatulevaisuuteen@hypr.fi

Matkalla tulevaisuuteen -ohjelma, sen tekijät ja vieraat
Sanna Rantanen / HYPR Agency
sanna.rantanen@hypr.fi / 050 320 5035

Helsingin seudun liikenne
Mari Flink / HSL
mari.flink@hsl.fi / 040 715 0440