Tuomas Enbusken juontama uusi talk show alkaa sunnuntaina 1.2.

HSL:n Matkalla tulevaisuuteen -sarjan ensimmäisessä jaksossa: BMW:n toimitusjohtaja kannattaa tienkäyttömaksuja

Mikä uudessa autossa viehättää? Mikä sai Riku Rantalan pelkäämään Tiibetissä? Koska BMW:n toimitusjohtaja Mia Miettinen oli viimeksi metrossa? Onko taksilla liikkuminen luksusta? Millaista on auton yhteisomistajuus? Minkälainen on unelmien kaupunki?

Uusi talk show Matkalla tulevaisuuteen vastaa ensimmäisessä jaksossaan näihin ja moniin muihin meitä liikuttaviin kysymyksiin. Kuskin paikalla aikamatkalla on yksityisautoilija Tuomas Enbuske, vastikään vuoden keskusteluohjelman Venlalla palkitusta Enbuske & Linnanahde Crew’stäkin tuttu televisio- ja radiojuontaja.

Metrossa kuvattu ensimmäinen jakso Autoilun tulevaisuus julkaistaan sunnuntaina 1.2. ohjelman omalla nettikanavalla. Mukana keskustelussa ovat Madventures-ohjelman Riku Rantala, BMW:n toimitusjohtaja Mia Miettinen, HSL:n liikennejärjestelmäosaston johtaja Sini Puntanen ja Taksiliiton puheenjohtaja Juha Lemmetyinen. Keskustelun aiheet liikkuvat yksityisautoilusta ”car sharingiin”, joukkoliikenteestä pyöräilyyn ja kaupungistumisesta tietulleihin.

- Olisi ilman muuta fiksumpaa siirtää painopiste autoverotuksesta autonkäytönverotukseen. Se, että Suomessa autot maksavat autoverotuksen vuoksi paljon, on jo onnettomuusriski – meillä on Euroopan vanhin autokanta, linjaa BMW:n toimitusjohtaja Mia Miettinen tienkäyttömaksuja.

- Uskon siihen, että tulemme menemään entistä enemmän kohti yhteisomistusta. Siinä ei ole mitään järkeä, että kalliita autoja seisoo parkkipaikoilla ympäri vuorokauden, kommentoi puolestaan Riku Rantala pohtiessaan yksityisautoilun tulevaisuutta.

Tervetuloa matkalle tulevaisuuteen!

Matkalla tulevaisuuteen -talk show
www.matkallatulevaisuuteen.fi
Jakso 1: Autoilun tulevaisuus, sunnuntaina 1.2.
Jakso 2: Kaupunkivisiot, keskiviikkona 11.2.
Jakso 3: Älyteknologia, keskiviikkona 18.2.
Jakso 4: Työn tulevaisuus, keskiviikkona 25.2.
Jakso 5: Raiteet ja lentäminen, keskiviikkona 4.3.

Ohjelmasarjan traileri YouTubessa

HSL vie Matkalle tulevaisuuteen, sillä tulevina vuosina otetaan käyttöön monia merkittäviä liikennehankkeita, kuten Kehärata, Länsimetro, Raide-Jokeri, kaupunkirata ja Pisara, joiden avulla pyritään vastaamaan vahvasti kasvavan metropoliseudun liikennetarpeisiin. Tulevaisuuden metropolin liikenteessä on vahva painotus joukkoliikenteellä ja raideliikenteellä, mutta myös kävelyllä ja pyöräilyllä.

Pysäkin mittaisen talk show'n tulevien jaksojen kyydissä matkustavat muiden muassa Jethro Rostedt, Anni Sinnemäki, Mikael Pentikäinen, Risto Linturi ja Matti Apunen. Matkan varrella on luvassa kuohuttavia kommentteja nykymaailmasta ja yllättäviä näköaloja tulevaisuuteen.

Matkalla tulevaisuuteen -keskusteluohjelman tavoitteena on herättää keskustelua siitä, millaisessa metropolissa haluamme asua ja miten siellä haluamme liikkua. Helsingin seudulle muuttaa tulevina vuosikymmeninä suuri määrä ihmisiä niin muualta Suomesta kuin ulkomailtakin. Heille tarvitaan koteja ja työpaikkoja ja helppoa liikkumista kodin, työn ja palveluiden välillä. Tulevaisuuden Helsingin seutu rakentuu tiiviin asumisen ja toimivan joukkoliikenteen varaan. Kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen suosio tulevat kasvamaan merkittävästi. Tämä kehitys ei koske vain Helsinkiä, vaan myös muita kaupunkeja Suomessa ja ulkomailla.

Keskusteluohjelman ohjaaja on Elias Koskimies ja käsikirjoittajia Enbuske ja Koskimies yhdessä. Nettiohjelman tarjoaa Helsingin seudun liikenne, jonka kyydissä tehdään vuosittain yli 360 miljoonaa matkaa.