HSL uudistaa lähijunien linjakartan ja matkustajainformaation

HSL-alueen lähijunaliikenteen matkustajainformaation ulkoasu muuttuu kesällä 2015. HSL kerää nyt asiakkaiden kommentteja materiaaleista ennen viimeistelyvaihetta.

Nykyinen VR:n suunnittelema lähijunien linjakartta jää historiaan, kun junatunnukset muuttuvat liikenteen alkaessa Kehäradalla. HSL uudistaa samassa yhteydessä myös lähiliikenteen aikataulujen ja lähialuekarttojen ulkoasua.

Matkustajainformaation selkeys ja toimivuus ovat merkittävä osa onnistunutta joukkoliikenteen asiakaskokemusta. Tällä hetkellä lähiliikenteen asemilla on useamman toimijan matkustajainformaatiota. Yleisvaikutelma on kirjava eikä aina kovin selkeä. HSL-alueen junaliikenteen tilaajana HSL:n tavoitteena on, että matkustavat löytävät helposti tarvitsemansa tiedon, kun informaatio on ulkoasultaan johdonmukaista ja intuitiivista”, HSL:n palvelumuotoilupäällikkö Jarno Ekström sanoo.

Kehäradan, runkolinja 560:n ja tulevan Länsimetron myötä myös seudullinen ja poikittainen runkoliikenne vahvistuu tänä vuonna ja ensi vuonna. Muutoksen pohjalta HSL on suunnitellut Helsinkin seudun ensimmäistä runkolinjakarttaa, jossa yhdistyvät kaikki keskeiset runkolinjat.

Uusien materiaalien ilmeestä on vastannut HSL:n palvelumuotoilupäällikkö Jarno Ekström ja graafinen suunnittelija Elina Christensen sekä HSL:n ilmeen suunnitellut designtoimisto Kokoro&Moi. Uudistetut materiaalit alkavat näkyä HSL-alueen asemilla (kaikkiaan 46 asemaa) tulevan kesän aikana. Runkolinjakartta tuodaan keskeisiin terminaaleihin ja käsikarttana eri palvelupisteisiin.

Uusiin materiaaleihin voi tutustua oheisista linkeistä. Materiaaleihin liittyvään kyselyyn voi vastata osoitteessa: www.hsl.fi/julisteet. Lisäksi päärautatieaseman Postihallissa järjestetään materiaaleista näyttely 16.2.-1.3.2015., jossa palautetta voi antaa lataamalla aineistoissa näkyvän QR-koodi, joka ohjaa kyselyyn.

Lähijunalinjat, pysty, 1. versio: 2-viivainen Kehärata

Lähijunalinjat, pysty, 2. versio: 1-viivainen Kehärata

Lähijunalinjat, vaaka

Junajanat

Lähialuekartta

Lähijuna-aikataulu

Runkolinjasto 2020