Matkalla tulevaisuuteen: Tuomas Enbusken vieraina teknologiavisionääri Risto Linturi ja digitalisti Ville Tolvanen

Onko ihminen vuonna 2030: kuolematon robotti? Elävätkö lapsemme 500-vuotiaiksi? Onko tulevaisuuden ihminen elektroniikkaa? Miten ihmisestä tulee kuolematon – ja kuinka pian? Mikä on tulevaisuuden Graalin malja? Miten Turusta Helsinkiin voi tulevaisuudessa matkustaa 10 minuutissa? Tuleeko Tampereesta Helsingin lähiö?

Mistä pidämme kiinni miljardi tuntia vuodessa? Poistaako automatiikka työt? Onko älytekniikassa aihetta hysteriaan? Miten voimme tulevaisuudessa olla yhtä aikaa kaupungissa ja viidakossa? Miten jokainen voi ryhtyä Monacon ruhtinaaksi tai harrastaa virtuaaliseksiä? Mikä tekee tulevaisuuden maailmasta paremman?

Matkalla tulevaisuuteen -nettiohjelman kolmannessa jaksossa puhutaan älyteknologiasta, tulevaisuuden ihmisestä ja liikenteen superratkaisuista. Mukana Tuomas Enbusken bussin kyydissä ovat teknologiavisionääri, tulevaisuudentutkija ja sijoittaja Risto Linturi sekä digitalisti ja yritysmuotoilija Ville Tolvanen. Jakso julkaistaan keskiviikkona 18.2. ohjelman omalla nettikanavalla.

Älyteknologian asiantuntijat Linturi ja Tolvanen maalailevat talk show’ssa nykyihmistä hätkähdyttäviä ennusteita ihmisyydestä, älyteknologiasta ja liikenneratkaisuista – jopa aivan lähitulevaisuuteen.

– Tulevaisuudessa ihminen tietää nykyistä enemmän itsestään. Saamme oman geenikartan ja tiedot proteiiniaineenvaihdunnastamme. Olemme kuin hävittäjälentäjiä koneen ohjaamossa: pystymme ohjaamaan kehoamme tarkasti. Lisäksi voimme olla läsnä useammassa paikassa yhtä aikaa. On myös täysin mahdollista, että vanhuus parannetaan, jolloin ihmisestä tulee kuolematon, väittää 1970-luvulta alkaen tulevaisuutta tutkinut Risto Linturi.

– Kehätiet eivät voi olla minkään ihmiskunnan idea tai kaupunkisuunnittelun kukkanen. Tämä on vain välivaihe ja tulevaisuudessa kehäteille on keksittävä muuta käyttöä. Ratkaisisimme pääkaupunkiseudulla valtavan monta ongelmaa, kuten asumisen hinnan, tuomalla kauempana olevia fyysisiä paikkoja ajallisesti lähemmäs erilaisilla liikenteen superratkaisuilla, digitalisti Ville Tolvanen visioi.

Toimittajien on mahdollista katsoa Älyteknologia-jakso ennakkoon jo nyt. Jaksosta on saatavilla myös julkaisuvapaita videoklippejä ja valokuvia. Ohjelman vieraiden ja juontajan haastatteluita järjestetään pyynnöstä mahdollisuuksien mukaan. Materiaalilinkit ja tiedotuksen yhteystiedot tämän tiedotteen lopussa.

Tervetuloa matkalle tulevaisuuteen!

Katso Älyteknologia-jakson traileri YouTubessa

Katso kristallipalloon: Enbusken tulevaisuus-gallup YouTubessa

Tältä näyttää Helsingin seudun liikenne 2050

Matkalla tulevaisuuteen -talk show
Tulevat jaksot:
Jakso 3: Älyteknologia keskiviikkona 18.2.
Jakso 4: Työn tulevaisuus keskiviikkona 25.2.
Jakso 5: Raiteet ja lentäminen keskiviikkona 4.3.

HSL ja Matkalla tulevaisuuteen sosiaalisessa mediassa
#MatkallaTulevaisuuteen
Twitter ja Instagram: @HSL_HRT
Facebook
HSL-YouTube 
Matkalla tulevaisuuteen -YouTube

Matkalla tulevaisuuteen

Kaiken kaikkiaan ohjelmasarjassa esitetään viisi jaksoa, yksi uusi jakso julkaistaan joka viikko. Ensimmäisen esitysviikon jälkeen julkaisupäivä on aina kunkin viikon keskiviikkona. Pysäkin mittaisen talk show'n kyydissä matkustavat muiden muassa Riku Rantala, Jethro Rostedt, Anni Sinnemäki, Paleface, Mikael Pentikäinen, Risto Linturi ja Matti Apunen. Matkan varrella on luvassa kuohuttavia kommentteja nykymaailmasta ja yllättäviä näköaloja tulevaisuuteen.

Matkalla tulevaisuuteen -keskusteluohjelman tavoitteena on herättää keskustelua siitä, millaisessa metropolissa haluamme asua ja miten siellä haluamme liikkua. Helsingin seudulle muuttaa tulevina vuosikymmeninä suuri määrä ihmisiä niin muualta Suomesta kuin ulkomailtakin. Heille tarvitaan koteja ja työpaikkoja ja helppoa liikkumista kodin, työn ja palveluiden välillä. Tulevaisuuden Helsingin seutu rakentuu tiiviin asumisen ja toimivan joukkoliikenteen varaan. Kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen suosio tulevat kasvamaan merkittävästi. Tämä kehitys ei koske vain Helsinkiä, vaan myös muita kaupunkeja Suomessa ja ulkomailla.

Keskusteluohjelman ohjaaja on Elias Koskimies ja käsikirjoittajia Enbuske ja Koskimies yhdessä. Nettiohjelman tarjoaa Helsingin seudun liikenne, jonka kyydissä tehdään vuosittain yli 360 miljoonaa matkaa.