Muutoksia Koillis-Helsingin linjastosuunnitelmaan

HSL on tehnyt muutoksia Koillis-Helsingin linjastosuunnitelmaan asiakaspalautteiden pohjalta.

Uutta suunnitelmaluonnosta on mahdollista tarkastella ja kommentoida 1.3. saakka HSL:n nettisivulla ja Koillis-Helsingin linjastosuunnitelma -blogissa. Palautteen antaminen on mahdollista myös HSL:n palautelomakkeella sekä 9. ja 10.2. järjestettävissä esittelytilaisuuksissa.

Uuteen suunnitelmaluonnokseen on tehty muutoksia linjojen 72, 69 ja 70 reitteihin sekä linjojen 68, 71, 77 ja 79 liikennöintiaikoihin. Muutokset linjastosuunnitelmaan on pyritty tekemään siten, että ne palvelisivat mahdollisimman suurta matkustajajoukkoa. Kaikkia palautteissa esitettyjä toiveita ei ole kuitenkaan ollut mahdollista huomioida, koska liikenteen järjestämiseen on käytettävissä rajallinen rahamäärä. Lisäksi joistakin edellisessä suunnitelmaluonnoksessa esitetyistä parannuksista on jouduttu luopumaan, jotta suunnitellun liikenteen kokonaiskustannukset eivät kasvaisi.

HSL julkisti Koillis-Helsingin linjastosuunnitelman luonnoksen kommentoitavaksi 23.12.2014. Linjastosuunnitelmasta järjestettiin asukastilaisuus Malmitalolla 15.1.2015. Asukastilaisuuden lisäksi palautetta on kerätty linjastosuunnitelman blogissa ja HSL:n palautejärjestelmän kautta.

Luonnoksen esittelytilaisuudet 9. ja 10.2.

Suunnitelmasta järjestetään asukkaille ensi viikolla kaksi esittelytilaisuutta. Ensimmäinen asukastilaisuus järjestetään Karviaistien koulussa (Karviaistie 1) maanantaina 9.2. klo 18–20. Tässä asukastilaisuudessa käsitellään pääosin pääradan länsipuolisen alueen linjastosuunnitelmia. Toinen asukastilaisuus järjestetään Jakomäen peruskoulussa (Huokotie 3) tiistaina 10.2. klo 18–20. Tässä tilaisuudessa pääosassa on pääradan itäpuolisen alueen linjastosuunnitelma.

Molemmissa tilaisuuksissa kuullaan kaksi samansisältöistä alustuspuheenvuoroa klo 18 ja klo 19, joiden jälkeen noin klo 18.30–19 ja klo 19.30–20 asukkailla on mahdollisuus tutustua suunnitelmakarttoihin ja keskustella pienryhmissä suunnittelijoiden kanssa.

Voidaksemme ennakoida tilaisuuksien kävijämäärää pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuksiin tällä lomakkeella. Ilmoittautuminen ei ole pakollista eikä sitovaa.