Tuomas Enbuske, Jethro Rostedt, Anni Sinnemäki ja Heikki Valkama visioivat tulevaisuuden kaupunkia

Mitä eroa on Lauttasaarella ja Herttoniemellä? Uppoaako asuinalueiden brändääminen asunnonostajiin? Mikä on ostoskeskusten ongelma? Millä tavoin turkulainen kiinteistövälittäjä Jethro Rostedt ja helsinkiläinen apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki liikkuvat? Entä maailman metropoleissa kuin kotonaan oleva päätoimittaja Heikki Valkama? Mitä voimme oppia Tokiolta tai Berliiniltä? Tarvitseeko Helsingissä autoa? Minkälainen on ideaali kaupunki?

Matkalla tulevaisuuteen -talk show’n toisessa jaksossa hahmotellaan kaupunkivisioita televisio- ja radiojuontaja, yksityisautoilija Tuomas Enbusken johdolla. Keskiviikkona 11.2. julkaistavan jakson keskustelussa ovat mukana kiinteistövälittäjä Jethro Rostedt, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki sekä Image-lehden päätoimittaja Heikki Valkama.

– Kalliit asuinalueet ovat ainoastaan trendikkäitä, hyvin brändättyjä. Aina muistetaan uutisoida lähiöiden hirveydet – keskustan vastaavia ei mainosteta, kiinteistövälittäjä Jethro Rostedt hämmästelee.

– Hyvä kaupunki toimii niin, että matkat ovat mahdollisimman helppoja. Hyvässä kaupungissa on palveluita, tapahtumia ja ihmisten välisiä kohtaamisia. Tämä kaikki edellyttää kaupungilta tiiviyttä, kuvaa Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki mielestään ideaalia kaupunkia.

– Berliinissä ja Tokiossa on autoilullekin mahdollisuudet, mutta julkinen liikenne on ykkösvaihtoehto. Pyrkimyksenä on, että kaikkialle pääsee yksinkertaisesti, valottaa maailman metropolien esimerkkiä Image-lehden päätoimittaja, matkailulehti Mondoakin luotsannut ja Japanissa asunut Heikki Valkama.

Tervetuloa matkalle tulevaisuuteen!


Tältä näyttää Helsingin seudun liikenne 2050

Matkalla tulevaisuuteen -talk show
Tulevat jaksot:
Jakso 2: Kaupunkivisiot keskiviikkona 11.2.
Jakso 3: Älyteknologia keskiviikkona 18.2.
Jakso 4: Työn tulevaisuus keskiviikkona 25.2.
Jakso 5: Raiteet ja lentäminen keskiviikkona 4.3.

HSL ja Matkalla tulevaisuuteen sosiaalisessa mediassa
#MatkallaTulevaisuuteen
Twitter ja Instagram: @HSL_HRT
Facebook
HSL-YouTube 
Matkalla tulevaisuuteen -YouTube

Matkalla tulevaisuuteen

Kaiken kaikkiaan ohjelmasarjassa esitetään viisi jaksoa, yksi uusi jakso julkaistaan joka viikko. Ensimmäisen esitysviikon jälkeen julkaisupäivä on aina kunkin viikon keskiviikkona. Pysäkin mittaisen talk show'n kyydissä matkustavat muiden muassa Riku Rantala, Jethro Rostedt, Anni Sinnemäki, Paleface, Mikael Pentikäinen, Risto Linturi ja Matti Apunen. Matkan varrella on luvassa kuohuttavia kommentteja nykymaailmasta ja yllättäviä näköaloja tulevaisuuteen.

Matkalla tulevaisuuteen -keskusteluohjelman tavoitteena on herättää keskustelua siitä, millaisessa metropolissa haluamme asua ja miten siellä haluamme liikkua. Helsingin seudulle muuttaa tulevina vuosikymmeninä suuri määrä ihmisiä niin muualta Suomesta kuin ulkomailtakin. Heille tarvitaan koteja ja työpaikkoja ja helppoa liikkumista kodin, työn ja palveluiden välillä. Tulevaisuuden Helsingin seutu rakentuu tiiviin asumisen ja toimivan joukkoliikenteen varaan. Kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen suosio tulevat kasvamaan merkittävästi. Tämä kehitys ei koske vain Helsinkiä, vaan myös muita kaupunkeja Suomessa ja ulkomailla.

Keskusteluohjelman ohjaaja on Elias Koskimies ja käsikirjoittajia Enbuske ja Koskimies yhdessä. Nettiohjelman tarjoaa Helsingin seudun liikenne, jonka kyydissä tehdään vuosittain yli 360 miljoonaa matkaa.