Espoolainen kuoro sävelmaalaa bussin 78

Tällä viikolla järjestetään festivaali, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Viidestä soundpaintingesityksestä koostuva festivaali esittelee soundpaintingin monipuolista tyylikirjoa mm. suomalaisen Helsinki Soundpainting Ensemblen, ranskalaisen Klangfarben Ensemblen ja espoolaisen Exodus-kuoron esitysten kautta.

soundpaintingSoundpainting on hetkessä tapahtuvan esitystaiteen käsimerkkikieli, jonka keksi newyorkilainen säveltäjä Walter Thompson 1974 improvisoinnin ohjaamista varten. Nykyään soundpainting on yli tuhat viittomaa sisältävä kieli, jonka avulla voi luoda sävellyksiä, koreografioita, dramaturgiaa tai muita taideteoksia esityshetkessä.

Torstaina 26.3.2015 Helsinki Soundpainting Ensemble konsertoi Vuotalossa sekä pariisilainen Klangfarben Ensemble Malmitalossa. Tapahtumien välissä yleisö siirtyy bussilla nro 78 Vuosaaresta Malmille. Matkaseurana toimii espoolainen Exodus-kuoro. Exodus on Espoon tuomiokirkkoseurakunnan 23-vuotias nuorten ja nuorten aikuisten kuoro, joka sukeltaa soundpaintingin maailmaan live-säveltäjän Sonja Korkmanin johdattelemana.

Kyseessä on vuoro, joka lähtee Vuosaaresta klo 18.43. Ajatuksena on, että soundpainting jatkuu katkeamatta Vuosaaresta Malmille, kun festivaaliyleisö matkustaa julkisilla konserttipaikasta toiseen. Myös muut kuuntelijat ovat tervetulleita bussimatkalle – HSL-lipun hinnalla.

”HSL on mielellään mukana tällaisissa taidetempauksissa. Idea musiikkiesityksen katkeamattomasta jatkumisesta esityspaikasta toiseen on veikeä ja yleisön siirtyminen julkisilla paikasta toiseen bussilla HSL:n arvojen mukaista. Uskon, että satunnainenkin matkustaja, joka osuu kyseiselle vuorolle, yllättyy iloisesti. Joukkoliikenteessä matkustaminen voi olla hyvinkin sosiaalinen tapahtuma ja toisinaan jopa taide-elämys”, HSL:n viestintä- ja markkinointijohtaja Mari Flink sanoo.  

OHJELMA

26.3.2015:
17.30 HELSINKI SOUNDPAINTING ENSEMBLE: VERSO,  Paikka: Vuosali, Vuotalo, Mosaiikkitori 2, 12 €
18.46 EXODUS-KUORO: SOUNDPAINTINGBUSSI,  Paikka: Bussi 78 Vuosaaresta Malmitalolle, Laituri 12, HSL-lipun hinnalla
19.30 TAIDEYLIOPISTON POIKKITAITEELLINEN SOUNDPAINTINGRYHMÄ,  Paikka: Malmitalon aula, Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, vapaa pääsy
20.00 KLANGFARBEN ENSEMBLE (FRA): SONGS UNDER THE SHOWER,  Paikka: Malmisali, Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, 12 €

28.3.2015:
16.00 JAM SESSION: HELSINKI SOUNDPAINTING ENSEMBLE & KLANGFARBEN ENSEMBLE,  Paikka: Hima & Sali-kahvila, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, vapaa pääsy

 

Lisätietoja esityksistä: http://helsinkisoundpaintingensemble.com/helsinki-soundpainting-festival/

Lisätietoa soundpaintingistä: www.soundpainting.com