Uudistunutta Myyrmäen asemaa juhlitaan perjantaina 20.3.

Myyrmäen aseman sisätilat on remontoitu ja sisäseinille on toteutettu Suomen suurin julkiseen rakennukseen tehty seinämaalaus. Myyrmäen aseman merkitys bussi- ja junaliikenteen solmukohtana kasvaa, kun Vantaan joukkoliikenteen muutokset toteutuvat ensi elokuussa.

”Myyrmäestä tulee merkittävä Vantaan poikittaisliikenteen asema. Myyrmäki saa myös ensimmäisenä vantaalaisena aluekeskuksena bussiliikenteen runkolinjan elokuussa, kun linja 560 alkaa liikennöidä. HSL tutkii myös mahdollisuuksia jatkaa poikittaisyhteyksiä Myyrmäestä Leppävaaran suuntaan. Myyrmäen terminaalista lähtee arkisin noin 500 bussia ja junaliikenteen lähtöjä on runsaat 200”, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi sanoo.

Kaikille avoimet avajaiset Myyrmäen asemalla ovat perjantaina 20.3. klo 13. Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen avaa tilaisuuden ja oman tervehdyksensä esittävät HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi sekä Vantaan kulttuurijohtaja Annukka Larkio. Katutaidemuraalin tekijäryhmä ”Multicoloured dreams” esittelee teosta ja toimintaansa. Luvassa on myös muuta kulttuuriohjelmaa kuten katutanssia ja kuorolaulua.

Uudistuneen aseman tiloja voidaan hyödyntää pienimuotoisiin asukastilaisuuksiin, konsertteihin tai näyttelyihin. Tila sopii myös elokuvien ja muotikuvausten kuvauspaikaksi. Aseman on tarkoitus olla ihmisten kohtaamispaikka. Kahvilayrittäjä toimii kahvilanpidon ohella epävirallisena asemapäällikkönä.

Aseman kehittämiseen on osallistunut aktiivisesti  Myyrmäki-liike, joka on osallistanut asukkaita ideoimaan remonttia.