Kehäradan junat pysähtyvät kaikilla asemilla

HSL on tehnyt päätöksen heinäkuussa avattavan Kehäradan asemista. Junat pysähtyvät kaikilla reitin varrella olevilla asemilla. Päätös perustuu huhtikuun alussa tehtyihin koeajoihin.

”Kaikilla asemilla pysähtyminen on asiakkaille helposti muistettava reitti. Vaihtoehto ei myöskään pidennä merkittävästi matka-aikaa lentoasemalle. Helsingistä Tikkurilan kautta matka-aika on 27 minuuttia ja Myyrmäen kautta 32 minuuttia”, osastonjohtaja Tero Anttila HSL:stä sanoo.

Tutkittavana oli kaksi liikennöintimallia. Kaikilla asemilla pysähtymisen vaihtoehtona oli malli, jossa Kehäradan junat olisivat ohittaneet Käpylän, Tapanilan ja Ilmalan asemat. Koeajojen perusteella osoittautui, että asemia ohittamalla ei ole saatavissa sellaisia säästöjä, että ohittaminen olisi perusteltua.

Kehäradan junien kirjaintunnukset ovat I, Helsingistä vastapäivään kiertävillä junilla ja P, Helsingistä myötäpäivään kiertävillä junilla. M-junatunnus jää historiaan. Muutoin lähijunien kirjaintunnukset ja pysähtymispaikat eivät muutu. Lopulliset aikataulut valmistuvat toukokuussa. Päiväliikenteessä Kehäradan I- ja P-junien vuoroväli on 10 minuuttia, klo 19-22 vuoroväli on 15 minuuttia ja hiljaisina aikoina klo 4-6 ja klo 22-24 vuoroväli on 30 minuuttia. Viimeinen juna lentokentältä lähtee noin klo 1.15, jolloin myös puolenyön aikaa saapuvilta lennoilta on junayhteys keskustaan.

Kehärata on myös merkittävä poikittaisyhteys

”Nyt Kehäradan avautumisen kynnyksellä voimme sanoa, että tuleva kesä merkitsee mullistusta Suomen raide- ja lentoliikenteen historiassa, sillä junalla pääsee ensimmäistä kertaa lentoasemalle. Se merkitsee mullistusta myös Vantaan joukkoliikenteeseen. Itä- ja Länsi-Vantaan välinen poikittaisliikenne on aiempaa tehokkaampaa ja tiiviimpää ja kulkee nyt entistä vahvemmin raiteilla. Elokuussa myös Vantaan bussilinjasto uudistuu perusteellisesti, kun varsinainen liityntälinjasto otetaan käytttöön”, toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi sanoo.

Lisätietoja: hsl.fi/kehärata 

Lähijunien linjakarttojen ja aikataulujen ilme uudistuu

Lähijunien linjakarttojen, aikataulujen ja asemien lähialuekarttojen ulkoasu uudistuu tulevana kesänä. Helsingin seudun junaliikenteen tilaaja HSL vastaa myös alueen matkustajainformaatiosta. HSL:n tavoitteena on johdonmukainen ja intuitiivinen kokonaisuus. Tällä hetkellä asemilla on useamman toimijan tuottamaa informaatiota ja vaikutelma on kirjava. HSL-alueella on kaikkiaan 41 asemaa.

”Päärautatieasemalla ja netissä esillä olleiden infotuotteiden raakaversioiden arviointiin osallistui yli 7 000 henkilöä, joilta saatiin yli 3 000 kommenttia. Hienoa, että HSL:n tuotteet herättävät näin laajaa kiinnostusta”, sanoo HSL:n palvelumuotoilupäällikkö Jarno Ekström.

 

keharadan_liikennointi_2015.ppt

Malli linjakartasta


Lisätietoja
Liikennöinti: osastonjohtaja Tero Anttila, puh. 050 555 2932 tai ryhmäpäällikkö Arttu Kuukankorpi, puh. 040 505 2226
Matkustajainformaatio: palvelumuotoilupäällikkö Jarno Ekström, puh. 040 140 8146