HSL:n uuden palvelun avulla voi kurkistaa tuleviin reittimuutoksiin

HSL on julkistanut uuden sähköisen palvelun, jonka avulla voi katsoa tulevan kauden reittimuutoksia. Ensimmäisessä beta-versiossa voi tehdä reittihakuja elokuussa voimaan tulevaan Vantaan linjastoon. HSL:n tavoitteena on ollut helpottaa uuteen linjastoon tutustumista etukäteen reittioppaasta tutun hakutoiminnon avulla.

”Olemme erityisen tyytyväisiä, että palvelu valmistui hyvissä ajoin ennen Vantaan ennätyksellisen suurta linjastouudistusta. On myös hienoa, että perinteisten linjakarttojen rinnalle on kehitetty uusi tapa katsoa tulevia muutoksia jo useita kuukausia aikaisemmin. Haun avulla saa nopeasti selville itselle tärkeitä reittejä. HSL:n tavoitteena on kehittää palautteen perusteella palvelu, jota voi käyttää jatkossakin linjastomuutoksien yhteydessä eli esimerkiksi ensi vuonna ennen Länsimetron käyttöönottoa”, HSL:n viestintäjohtaja Mari Flink sanoo.

Tulevat reitit -palvelun on kehittänyt Netlight Oy yhteistyössä HSL:n kanssa. Palvelun osoite on hsl.fi/tulevatreitit

Tulevat reitit hakutuloksen perusteella saa lisäksi tietoa linjojen liikennöintiajoista sekä arvioiduista matka-ajoista, mutta ei toistaiseksi täsmällistä aikataulutietoa. HSL julkaisee Vantaan linjaston lopulliset aikataulut 19.6. mennessä hsl.fi-sivustolla. Reittioppaasta syyskauden reittejä voi katsoa heinäkuussa.

Näin löydät tulevat reitit

Mene osoitteeseen hsl.fi/tulevatreitit. Syötä matkasi lähtö- ja päätepiste ja selvitä, miten matkasi sujuu 10.8. alkaen, kun Kehärata on avattu ja Vantaan bussilinjasto on uudistunut. Voit myös tutkia, mitkä bussilinjat korvaavat tulevaisuudessa nykyisen yhteytesi. HSL kerää käyttäjäpalautetta jatkokehitystä varten. Palautelinkki löytyy sivun alareunasta.