Päivän paras hetki − HSL:n pyöräilykampanja innostaa työmatkalaisia satulaan

Valtakunnallinen pyöräilyviikko polkaistaan käyntiin lauantaina 9.5. Pyöräilyviikon teemana on ”Ilo irti työmatkasta!” Teeman mukaisesti HSL:n pyöräilykampanja kannustaa työmatkalaisia nauttimaan keväästä ja vaihtamaan auton pyörään. HSL:n viesteinä ovat ”Vaihda neljä pyörää kahteen – elät tuplasti enemmän” ja ”Työmatka, päivän paras hetki!”

Pyöräilyteema näkyy ja kuuluu medioissa sekä metrojen ja raitiovaunujen sähköisillä näytöillä toukokuun loppuun saakka. Kampanja koostuu bannereista ja julisteista, joita käytetään sekä verkkomainonnassa, infonäytöillä että HSL:n omilla julistepaikoilla. Radiomainokset kuuluvat Groove FM, Metro Helsinki, Iskelmä Uusimaa, Radio City Helsinki sekä Radio Helsinki -kanavilla.

”Kampanjalla halutaan innostaa erityisesti autoilijoita kokeilemaan työmatkapyöräilyä. Tutkimusten mukaan pyöräily ei ainoastaan paranna kuntoa vaan myös mielialaa. Pyöräilyn hyötyjä pääsee kokemaan jo, kun hurauttaa liityntäpysäköintiin auton sijasta pyörällä”, HSL:n liikkumisen ohjauksen päällikkö Tarja Jääskeläinen kannustaa.

Kodin ja työpaikan välisiä matkoja tehdään vuoden aikana yli 400. Vaikka joka päivä ei kulkisikaan pyörällä, satulaan kannattaa hypätä mahdollisimman usein. Kuntoliikunta parantaa työssä jaksamista, työtehokkuutta ja vähentää sairauspoissaoloja. Siksi työnantajankin kannattaa kannustaa työntekijöitänsä pyöräilemään.

Sisäänkäynnin vieressä oleva katoksellinen ja valaistu pyöräpysäköinti, johon pyörän saa lukittua rungostaan, on työnantajalle hyvä keino edistää työmatkapyöräilyä.
”Henkilöstön työmatkapyöräilyä voi edistää myös sillä, että järjestää viihtyisät suihku- sekä vaatteidenvaihto- ja -kuivatustilat, pyöräilyaamiaisia, osallistuu Kilometrikisaan sekä aloittaa työpaikan omat sisäiset kampanjat ja kisat”, Jääskeläinen lisää.

HSL antaa alkuvauhdit pyöräilykaudelle lauantaina 9.5. Kehäratapyöräilyllä, joka on samalla lähtölaukaus valtakunnalliselle Pyöräilyviikolle. Tapahtumaan on ilmoittautunut jo vajaat 300 polkijaa, jotka polkevat runsaan 40 kilometrin mittaisen, tiedekeskus Heurekalta lähtevän ja Kehärataa myötäilevän lenkin.

Hsl.fi/pyöräily -sivulle on koottu lisää tietoa pyöräilystä.