Näin matkustat Vantaan asuntomessuille HSL:n joukkoliikenteellä

Vantaan asuntomessut järjestetään 10.7.–9.8. Vantaan Kivistössä. Messualueelle on erittäin näppärää matkustaa joukkoliikennettä käyttäen, sillä aivan messualueen läheisyydessä sijaitseva Kivistön rautatieasema avattiin liikenteelle heinäkuun ensimmäisenä päivänä.

Kivistön asemalle voi kulkea Kehärataa kiertävillä P- ja I-junilla. P-juna kulkee Helsingistä Kivistöön, mistä se jatkaa edelleen matkaansa Lentoaseman kautta Tikkurilaan ja siitä takaisin Helsinkiin. I-juna taas kulkee reitin toiseen suuntaan: Helsingistä Tikkurilaan, siitä Lentoaseman kautta Kivistöön ja lopulta takaisin Helsinkiin.

Matka Helsingistä Kivistöön kestää Myyrmäen kautta 25 minuuttia. Tikkurilasta Kivistöön pääsee 15 minuutissa.

Oman reittinsä asuntomessuille voi suunnitella HSL:n Reittioppaan avulla (reittiopas.fi). Reittiopas opastaa Asuntomessujen portille asti, mikäli määränpääkenttään kirjoittaa tekstin ”Asuntomessut” tai ”Asuntomessut 2015”.

Vaikka Reittiopas ehdottaa messualueelle asemalta 1,1 kilometrin kävelymatkaa, välin voi taittaa ilmaiseksi myös joko kuskittomalla CityMobil2-bussilla tai Asuntomessujen tavallisella liityntäbussilla.

Lippujen ostaminen

Junassa käyvät normaalit HSL:n liput. Kertalippuja on mahdollista ostaa konduktööriltä junan lipunmyyntiosastosta. Kivistössä ei ole lippuautomaatteja, joten kertalipun ostaminen etukäteen ei ole asemalla mahdollista. Sen sijaan muun muassa Helsingissä, Pasilassa ja Tikkurilassa automaatteja on.

Kertalippujen hinnat:
Seutu (esimerkiksi Helsingin alueelta Kivistöön) 5 euroa.
Vantaan sisäinen (esimerkiksi Tikkurilasta Kivistöön) 3 euroa.

Lippuautomaateista, R-kioskeilta, HSL:n palvelupisteestä tai Kivistön asuntomessualueella sijaitsevasta Vantaa-infosta voi ostaa myös vuorokausilipun. Seutuvuorokausilippu maksaa 12 euroa, Vantaan sisäinen vuorokausilippu 8 euroa. Lipulla voi matkustaa vuorokauden ajan rajattomasti sen voimassaoloalueella.

Lisäksi junissa käyvät normaalisti HSL:n matkakortin kerta- tai arvoliput.