Näin ostat HSL:n matkalipun Lentoaseman rautatieasemalla

Matkalipun ostaminen Lentoaseman rautatieasemalla on herättänyt paljon kysymyksiä. Asema ei ole vielä täysin valmis, ja lentoterminaalien puoleinen sisäänkäynti avautuu myöhemmin. Siksi myös lipunmyynnissä on käytössä poikkeusjärjestelyjä.

Lentoaseman rautatieasemalla ei toistaiseksi ole HSL:n lippuautomaattia. Sen sijaan asemalla on kaksi VR:n vihreää lippuautomaattia, jotka myyvät kertalippuja HSL-alueen liikenteeseen. Lähimmät HSL:n lippuautomaatit sijaitsevat terminaalien 1 ja 2 edustoilla olevilla bussipysäkeillä, joilta lähtevät myös sukkulabussit Lentoaseman rautatieaseman väliaikaiselle pääsisäänkäynnille. Saapuvilta lennoilta tulevat voivat ostaa lipun terminaalien matkatavara-auloissa sijaitsevista automaateista. Junaaseman sisäänkäynnillä on paikalla myös HSL:n lipunmyyjiä.

Kertalipun ostaminen etukäteen

Lentoaseman rautatieasemalla HSL:n kertalipun voi ostaa laiturialueen päässä sijaitsevista VR:n lippuautomaateista. Automaatit sijaitsevat Tietotien sisäänkäynniltä katsottuna laiturin toisessa päässä.

Jos matkustat Helsinkiin, osta automaatista seutulippu (5 euroa). Se on voimassa kaikissa HSL:n joukkoliikennevälineissä Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten alueella 90 minuuttia ostohetkestä.

Jos matkustat Lentoasemalta Vantaan alueelle, osta automaatista Vantaan sisäinen lippu (3 euroa). Se on voimassa kaikissa HSL:n joukkoliikennevälineissä Vantaan alueella 90 minuutin ajan ostohetkestä.

Automaatissa käyvät maksuvälineinä vain sirulliset maksukortit.

Kertalipun voi ostaa etukäteen myös HSL:n lippuautomaatista, jotka sijaitsevat terminaalien 1 ja 2 edustalla olevilla bussipysäkeillä. Pysäkeiltä lähtevät sukkulabussit Lentoaseman junaaseman väliaikaiselle pääsisäänkäynnille. Automaateissa käyvät sirulliset maksukortit ja käteinen.

Terminaalien T1, T2A ja T2B laukkuauloissa on nyt käytössä HSL:n lippuautomaatit, joissa voi maksaa sirullisella maksukortilla ja käteisellä.

Lentoaseman rautatieaseman sisäänkäynnillä on myös HSL:n lipunmyyjiä, joka myy kertalippuja HSL-alueelle maanantaista perjantaihin kello 9-21. Lipunmyyjiltä voi ostaa lipun kortilla tai käteisellä.

Matkustaminen HSL:n matkakortilla

Junassa on mahdollista matkustaa myös HSL:n matkakortin arvo- tai kausilipuilla aivan kuten kaikessa muussakin HSL-alueen joukkoliikenteessä. Matkakortin voi ladata Lentoaseman R-kioskilla tai Alepassa, matkatavarahalleissa sijaitsevilla HSL-lippuautomaateilla tai terminaalien 1 ja 2 edustalla sijaitsevien bussipysäkkien HSL-lippuautomaateilla.

Vuorokausilipun ostaminen

Ennen junamatkaa voi ostaa HSL:n vuorokausilipun Lentoaseman R-kioskilta, matkailuneuvonnasta, Alepasta tai HSL:n tai VR:n lippuautomaatista. Vuorokausilipun voi ostaa valinnan mukaan 1-7 vuorokaudeksi. Seutuvuorokausilippu maksaa 12 euroa/aikuinen, 8 euroa/lapsi ensimmäiseltä vuorokaudelta ja se mahdollistaa rajattomat matkat 1-7 vuorokaudeksi Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten sisällä. Seuraavien vuorokausien hinta on 6 euroa/4 euroa per vuorokausi.

Vantaan sisäinen vuorokausilippu maksaa 8 euroa/vrk, ja se mahdollistaa rajattomat matkat 1-7 vuorokaudeksi Vantaan sisällä.