Syysliikenteen aikataulut nyt Reittioppaassa – mukana myös Vantaan linjastouudistus

HSL-alueen joukkoliikenne siirtyy syysaikatauluihin 10.8., ja samalla osa linjoista muuttuu perusteellisesti. Elokuun 10. päivänä voimaan astuvia reittejä on nyt mahdollista tutkia Reittioppaassa osoitteessa www.reittiopas.fi.

Reittioppaassa uusia reittejä voi tutkia, kun reittihaun päivämääräksi valitsee aikaisintaan 10.8.

Syysaikataulujen astuminen voimaan näkyy kaikkein voimakkaimmin Vantaalla, jossa otetaan käyttöön uusi bussilinjasto. Monien linjojen reitit muuttuvat, ja vaikka reitti pysyisikin samana, linjanumero vaihtuu. Vantaan linjastouudistuksen taustalla on 1.7. liikenteelle avattu Kehärata, joka muodostaa vastaisuudessa pääasiallisen yhteyden Vantaalta Helsingin keskustaan.

Lisätietoa Vantaan joukkoliikenteen muutoksista

Toinen suuri muutos on uusi runkolinja 560, joka aloittaa liikennöintinsä reitillä Rastila (M)–Vuosaari (M)–Kontula (M)–Malmi–Myyrmäki. Tiheävälisesti liikennöivä linja nopeuttaa poikittaisliikennettä: se tarjoaa erinomaisen liityntäyhteyden Itä-Helsingistä Pääradan ja Kehäradan juniin. Paloheinän ja Kuninkaantammen välillä se kulkee yli kilometrin mittaisessa joukkoliikennetunnelissa, joka nopeuttaa matka-aikaa jopa 15 minuutilla.

Lisätietoa runkolinjasta 560

Yksittäisten linjojen tulostettavat pdf-aikataulut löytyvät osoitteesta https://www.hsl.fi/reitit-ja-aikataulut/tulostettavat-aikataulut-talvi-2015-2016. HSL julkaisee myös syysaikataulukirjan, johon on koottu yksiin kansiin koko HSL-alueen aikataulut. Kirjat tulevat myyntiin R-kioskeihin ja HSL:n palvelupisteisiin heinäkuun lopulla. Aikataulukirjan hinta on 5 euroa.