Vantaan bussilinjasto uudistuu 10.8. täysin – tutustu uusiin linjoihin

Vantaan bussiliikenne mullistuu täysin, kun HSL:n liikenteessä siirrytään talvikauden aikatauluihin 10. elokuuta. Vantaalla kulkevien bussilinjojen reitit muuttuvat, ja suurimmassa osassa tapauksia myös linjanumerot vaihtuvat.

Vantaan uusiin bussilinjoihin voi tutustua yksityiskohtaisesti osoitteessa hsl.fi/vantaa. Osoitteessa voi tutustua kaikkien Vantaan linjojen reitteihin ja aikatauluihin, ja lisäksi osoitteesta löytyy taustatietoa linjastomuutoksesta ja sen vaikutuksista eri alueilla. Vantaan uusiin yhteyksiin voi tutustua myös Reittioppaassa osoitteessa reittiopas.fi hakemalla aikatauluja 10.8. alkaen.

Lisäksi linjastouudistuksesta on kerrottu tiedotuslehdessä, joka jaettiin kaikkiin Vantaan kotitalouksiin toukokuussa. Lehteä saa edelleen HSL:n palvelupisteistä ja Vantaa-infosta. Lisäksi HSL:n kaikki aikataulut sisältävä aikataulukirja (aikataulut ajalle 10.8.2015–19.6.2016) on myynnissä 5 euron hintaan R-kioskeilla, HSL:n palvelupisteissä ja Vantaa-infossa.

Myös linjanumerot uudistuvat

Bussien reittien lisäksi Vantaalla muuttuvat myös lähes kaikki linjanumerot. Taustalla on HSL:n uusi numerointiperiaate, jossa päällekkäisistä linjanumeroista eri kuntien alueella luovutaan. Tämän vuoksi kaksinumeroiset linjatunnukset katoavat Vantaan sisäisiltä linjoilta 10. elokuuta. Espoossa vastaava muutos toteutetaan Länsimetron avautumisen yhteydessä ensi vuonna.

Vantaan linjanumeromuutokset ovat näkyneet matkustajille jo kesän aikana, sillä pysäkkien linjakilpiä on jo monissa paikoissa vaihdettu uusien, 10.8. voimaan tulevien linjojen mukaisiksi. Vantaan linjanumeromuutoksiin voi tutustua liitteenä olevan taulukon avulla.

Kehärata linjastomuutosten taustalla

Linjastouudistuksen taustalla on Kehärata, jonka junaliikenne alkoi heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Kehäradan junat muodostavat pääasiallisen yhteyden Vantaalta Helsingin keskustaan, ja bussilinjaston tehtävänä on luoda liityntäyhteyksiä asemille ja täydentää joukkoliikennetarjontaa.

Bussilinjaston suunnittelussa on pyritty selkeyteen: linjojen vuoroväleistä on tehty aiempaa tasaisempia, ja yksittäisten linjojen eri reittiversioita on pyritty karsimaan. Samalla bussien aikatauluja on pyritty tahdistamaan niin, että vuorovälit myös linjojen yhteisillä osuuksilla ovat tasavälisiä.

Lähibussit täydentävät tarjontaa

Vantaan joukkoliikennetarjontaa täydentävät kutsupohjaiset Lähibussit, jotka liikennöivät Vantaalla 10.8. alkaen maanantaista perjantaihin kello 9–15 rajatuilla alueilla kuuden aluekeskuksen ympäristössä. Niissä käyvät normaalit HSL:n liput. Bussin voi tilata HSL:n liikenneinfosta numerosta (09) 4766 4000 aikaisintaan kaksi viikkoa ennen matkaa.

Lisätietoa: www.hsl.fi/vantaa