Bussit palaavat uusittuun terminaaliin Malmilla 6.8.

Malmin aseman peruskorjattu bussiterminaali otetaan jälleen käyttöön torstaina 6. elokuuta aamuliikenteen alkaessa. Kesän peruskorjauksessa uusittiin terminaalin kiveyksiä ja muita pintarakenteita sekä kunnostettiin pysäkkejä. Vanha puolikaarenmuotoinen laiturialue suoristettiin, mikä mahdollistaa bussien ajon kiinni laituriin. Tämä helpottaa esimerkiksi lastenvaunujen kanssa tai pyörätuolilla liikkuvia matkustajia.

Näkövammaisia varten terminaaliin tehtiin kohoraidoitus kevyenliikenteen väylältä suojatien yli pysäkeille. Päivityksessä uusittiin myös esimerkiksi pyörätelineet ja roska-astiat. Terminaalin ilme siistiytyi ja selkiytyi.

Terminaalissa pysähtyy kaksi uutta linjaa

Syysliikenteen alkaessa 10. elokuuta terminaalin kautta alkaa ajaa kaksi uutta linjaa: runkolinja 560 ja linja 561. Runkolinja 560 ajaa reittiä Rastila–Vuosaari–Malmi–Myyrmäki. Linjan 561 reittinä on Itäkeskus–Malmi–Aviapolis. Tämä uusi linja korvaa linjat 519, 519A ja 520.

Uuden runkolinja 560:n myötä Malmista tulee yksi Helsingin seudun keskeisimmistä vaihtoasemista. Linjan varrella on rakennettu ja kunnostettu pysäkkejä niin Helsingissä kuin Vantaalla. Paloheinässä linjaa varten rakennettiin uusi 1,2 kilometrin pituinen joukkoliikennetunneli, Paloheinäntunneli. Se kulkee Keskuspuiston ali Kuninkaantammeen.

Kaikki Malmin aseman kautta kulkevat bussit siirtyvät torstaina käyttämään Malmin bussiterminaalia. Poikkeuksen muodostavat linja 78, jonka päätepysäkki siirtyy Ala-Malmin torille, ja neljä lakkautettavaa linjaa, jotka liikennöivät enää tämän viikon. Linja 78 (Vuosaaren satama-Vuosaari-Mellunmäki-Malmi) käyttää 9.8. Latokartanontien väliaikaisia pysäkkejä, kuten myös linjat 519 (Itäkeskus–Malmi–Lentoasema), 519A (Vuosaari–Malmi–Lentoasema), 520 (Itäkeskus–Malmi–Lentoasema) ja 577 (Jakomäki–Malmi–Tikkurila), jotka lakkautetaan syysliikenteen alkaessa 10. elokuuta.

Linjojen 78, 519, 519A, 520 ja 577 väliaikaiset pysäkit Malmilla 6.-9.8.

Ylikulkusillan parannustyöt jatkuvat

Malmin ylikulkusillan peruskorjaustyöt bussiterminaalin edessä siirtyvät vanhan aseman puolelle ja jatkuvat vielä syksyn ajan. Kirkonkyläntielle rakennetaan uudet bussi- ja pyöräkaistat. Myöhemmin syksyllä runkolinja 560 siirtyy käyttämään idän suuntaan ajaessaan Kirkonkyläntien varressa sijaitsevaa uutta pysäkkiä.

Ala-Malmin ja Vanhan Tapanilantien pysäkit palaavat käyttöön

Elokuun 6:ntena otetaan käyttöön Latokartanontiellä sijaitsevat katokselliset pysäkit 3253 ja 3254 (Ala-Malmi), jotka ovat olleet poissa käytöstä bussiterminaalin kunnostustöiden ajan. Kirkonkyläntiellä otetaan käyttöön pysäkit 3269 ja 3270 (Vanha Tapanilantie).

Malmin bussiterminaalin peruskorjauksen tilaajana oli terminaalin omistaja HKL. Bussiliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta vastaa HSL. Urakoitsijana toimi ja toimii edelleen ylikulkusillan osalta Kreate.

Malmin terminaalin lähtölaiturit 6.8. alkaen