HSL:n pop up -palvelupisteet päivittävät opiskelijoiden matkakortteja elo–syyskuussa

HSL avaa elokuussa erityisesti opiskelijoita varten kolme ylimääräistä palvelupistettä. Väliaikaiset palvelupisteet palvelevat elo–syyskuussa koululaisten ja opiskelijoiden lisäksi kaikkia HSL:n matkakorttiasiakkaita Helsingin yliopiston päärakennuksella sekä Helsingin Viikin ja Espoon Otaniemen kampuksilla.

Väliaikaisilla palvelupisteillä voi päivittää HSL:n matkakortille opiskelija-alennusoikeuden. Viikissä ja Otaniemessä matkakortille voi ladata myös kautta ja arvoa, Helsingin yliopiston päärakennuksella ei. Väliaikaisista pisteistä ei saa ostettua uusia matkakortteja. Niitä myydään HSL:n varsinaisissa palvelupisteissä, jotka palvelevat kaikkia asiakkaita normaalisti Rautatientorin ja Itäkeskuksen metroasemilla sekä Pasilassa. Lisätietoa opiskelija-alennuksesta löytyy HSL:n verkkosivuilta.

HSL:n palveluesimies Eija Luoto muistuttaa, että elo–syyskuussa palvelupisteissä on runsaasti asiakkaita.

”Palvelupisteelle kannattaa tulla heti aamulla, sillä pahimmat ruuhkat ovat yleensä iltapäivällä. Mitä aiemmin elokuussa asioi, sitä vähemmällä jonotuksella pääsee”, Luoto sanoo.

Lisäksi hän antaa vinkkejä, joilla voi nopeuttaa matkakortin päivitystä:

  1. Jos olet vasta muuttanut HSL-alueelle, varmista, että osoitetietosi ovat päivittyneet väestörekisteriin. Muuttoilmoitus kannattaa tehdä ajoissa: osoitetietojen päivittyminen voi kestää muutaman päivän.
  2. Saat alennuslippuhakemuksen koulusi kansliasta. Voit tulostaa sen myös HSL:n sivuilta. Täytä itse hakemus huolellisesti mustekynällä ja pyydä koulua täyttämään oppilaitokselta vaaditut tiedot huolellisesti. Älä käytä lyijykynää!
  3. Etsi valmiiksi matka- ja opiskelijakorttisi tai alennushakemuksesi.
  4. Voit asioida millä tahansa palvelupisteellä: Otaniemessä palvellaan myös humanisteja ja Viikissä teekkareita. Kaikki asiakkaat ovat tervetulleita: voit asioida väliaikaisilla palvelupisteillä vaikka et olisikaan kyseisen koulun opiskelija.
  5. Yli 30-vuotias opiskelija tarvitsee mukaansa Kelan myönteisen opintotukipäätöksen. Jos päätös on yli 3 kuukautta vanha, tulosta Kelan palvelusta todistus jäljellä olevista tukikuukausista. Toisen asteen opinnoissa tukikuukausia ei lasketa.
  6. Päästä kaverit kahville jonotusajaksi! Palvelupisteissä voi olla ruuhkaa, joten juttukavereita löytyy muutenkin.

Väliaikaiset palvelupisteet ovat auki seuraavasti:

Keskustassa:

Helsingin yliopiston päärakennuksen opiskelijatorilla, UniCafeen edessä:

31.8.2015 asti: ma 10–16.30, ti 8.30–15.30, ke 10–17, to 8.30–15.30, pe 10–15

1.–11.9.2015: ma 10–16.30, ti 10–15.30, ke 10–16.30, to 10–15.30, pe 10–15

 

Viikissä:

Helsingin yliopisto, Biokeskus 2, 2. krs, huone 2008

4.9. asti ma–pe klo 10–15

 

Otaniemessä:

Aalto yliopisto Kanditalo, Otakaari 1

17.8.–31.8. ma–pe klo 12–15.45. Palvelupiste on Learning Hub:ssa

1.9.-4.9. ma–pe klo 12–18. Palvelupiste on Otakaari 1:n aulassa.