Kivistöön avautui yli 300 liityntäpysäköintipaikkaa matkustajille

Vantaan Kivistöön on nyt auennut runsaat 300 liityntäpysäköintipaikkaa joukkoliikenteen käyttäjille. Asuntomessujen käytöstä vapautuneet paikat sijaitsevat Hämeenlinnanväylän länsipuolella. Alueelta on noin 500 metrin kävelymatka Kehäradan uudelle Kivistön asemalle. Syksyn aikana avautuu lisäksi runsaat sata liityntäpysäköintipaikkaa aivan Kivistön aseman viereen, Hämeenlinnanväylän itäpuolelle. Kivistöön on luvassa myös runsaat 400 uutta pyöräpaikkaa. Nyt Kivistössä pyöräilijöitä palvelevat vielä vanhat pyörätelineet, jotka korvataan uusilla syksyn aikana.

Syksyn kuluessa Kehäradan varteen, Vehkalan aseman lähelle, avautuu vielä 500 liityntäpysäköintipaikkaa autoilijoille ja 84 paikkaa pyöräilijöille. Kehäradan Leinelän aseman liityntäpysäköinti on ollut käytössä heinäkuusta asti. Siellä käytössä on nyt 59 autopaikkaa ja 103 pyöräpaikkaa. Lisää pyörätelineitä on tulossa syksyn aikana.

”Liityntäpysäköinti helpottaa matkantekoa esimerkiksi silloin, jos auto tai pyörä on tarpeen osalla matkaa, ruuhkissa ajaminen ei innosta tai pysäköintipaikan löytäminen perillä on vaikeaa”, sanoo HSL:n liikennesuunnittelija Reetta Koskela.

Vantaan uusilla liityntäpysäköintipaikoilla pysäköinti on maksutonta pysäköintikiekolla 12 tunnin ajan. Myöhemmin syksyllä Kivistössä, Vehkalassa ja Vantaankoskella pysäköinti tulee olemaan maksutonta vain matkustajille, joilla on matkakortillaan kausilippu tai jotka ostavat arvolipun. Muilta käyttäjiltä veloitetaan pysäköintimaksu. Pysäköijät voivat tunnistautua joukkoliikenteen käyttäjiksi HSL:n matkakorteilla.

Syksyn aikana, samaan aikaan tunnistautumisen kanssa, otetaan käyttöön reaaliaikainen opastusjärjestelmä. Se ohjaa autoilijoita Hämeenlinnanväylältä ja Kehä III:lta Kivistön, Vehkalan ja Vantaankosken liityntäpysäköintialueille ja kertoo, paljonko paikkoja on vapaana.

”Uudet liityntäpysäköintipaikat ja Kehärataa tiheästi liikennöivät I- ja P-junat tarjoavat helpon liityntäyhteyden niillekin, jotka asuvat kauempana asemista. Liityntäpysäköinti vähentää myös teillä kulkevien autojen määrää ruuhka-aikoina ja auttaa sujuvoittamaan pääkaupunkiseudun liikennettä”, HSL:n liikennesuunnittelija Reetta Koskela sanoo.

Kaikki HSL-alueen liityntäpysäköintipaikat löytyvät HSL:n verkkosivuilta.