HSL juhlistaa Auton vapaapäivää 22.9. lippualennuksella ja tempauksilla

Keskiviikkona 16.9. alkaa kansainvälinen Liikkujan viikko, joka huipentuu tiistaina 22.9. Auton vapaapäivään. HSL juhlistaa päivää alennushintaisilla kerta- ja arvolipuilla ja matkustajille suunnatuilla tapahtumilla.

Kertalippualennus

Helsingin seudun joukkoliikenteessä matkustetaan Auton vapaapäivänä tiistaina 22.9. alennetuin hinnoin. HSLtarjoaa yhden, kahden ja kolmen vyöhykkeen kertaliput 1, 2 ja 3 eurolla. Lapsien ja alennusryhmien hinnat ovat 50 senttiä, 1 ja 1,5 euroa.


Opastetut bussimatkat

Noin klo 15.30–17.30 on mahdollisuus tutustua linjojen 1A, 65A, 550 ja 560 reittien varrella sijaitseviin historiallisiin ja muihin mielenkiintoisiin kohteisiin ja tapahtumiin. Opastuksen hoitavat Helsingin Turistioppaat ry:n ammattitaitoiset oppaat.  Kierrokselle pääsee mukaan voimassaolevalla matkalipulla, joten myös Autottoman päivän alennushintaiset kerta- ja arvoliput käyvät.
 

Sähköisen liikenteen tapahtuma

Ilmastoinfo järjestää sähköisen liikenteen tapahtuman Iso-Roobertinkadulla klo 15–18. Katutapahtumassa on kokeiltavissa sähköisiä menopelejä. Paikalla on myös fillaripianisti ja ruokapyöriä.


#autonvapaapäivä kutsuu kokeilemaan kestäviä kulkumuotoja

Auton vapaapäivä näkyy ja kuuluu tänä vuonna erityisesti sosiaalisessa mediassa. Joukko julkisuudesta tuttuja helsinkiläisiä on lupautunut jättämään autot parkkiin ja kokeilemaan vaihtoehtoisia kulkumuotoja. Keitä nämä henkilöt ovat ja miten he liikkuvat arjen matkat, selviää seuraamalla Liikkujan viikolla (16.–22.9) Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa hastagia #autonvapaapäivä.
HSL tukee somekummien joukkoliikennekokeiluja lahjoittamalla heille Auton vapaapäiväksi seudulliset vuorokausiliput.

Auton vapaapäivä haastaa myös kaikki kansalaiset kokeilemaan erilaisia kestäviä kulkumuotoja ja jakamaan kuvia sekä kommentteja sosiaalisessa mediassa hastagilla #autonvapaapäivä. Kuvakisaan osallistuneiden kesken arvotaan Jopo50 -juhlamallin polkupyörä.
Lisätietoja kilpailusta saa osoitteessa www.liikkujanviikko.fi/kilpailu2015/

 

Vantaan joukkoliikennesuunnistukseen voi osallistua koko Liikkujan viikon ajan

Suunnistuksessa on tarkoitus ratkaista pysäkeiltä löytyvät tehtävät ja keksiä nopeimmat joukkoliikennevälineet seuraavalle rastille. Avuksi tarvitaan älypuhelin, jossa on QR-koodinlukija ja muutama tunti aikaa.
Suunnistukseen voi osallistua koko Liikkujan viikon ajan. Pääpalkintona koko reitin suorittaneiden kesken arvotaan 2 kappaletta 500 euron HSL-matkalahjakortteja. Suunnistuksessa voi voittaa myös rastikohtaisia palkintoja ja kaikki koko reitin suorittaneet saavat pienen HSL-aiheisen palkinnon.

HSL on avannut  Liikkujan viikkoa varten sivun www.hsl.fi/liikkujanviikko, ja sivulta löytyvät myös ohjeet, kuinka suunnistukseen voi osallistua.

Liikkujan viikko kannustaa ihmisiä kiinnittämään huomiota arkisiin liikkumisvalintoihinsa ja niiden vaikutuksiin  hyvinvointiin, ympäristöön sekä yhteiskuntaan. HSL:n strategisena tavoitteena on ohjata liikenteen kasvua joukkoliikenteen lisäksi kävelyyn ja pyöräilyyn ja lisätä kestävien liikkumistapojen houkuttelevuutta.


www.facebook.com/liikkujanviikko
www.twitter.com/kuljeviisaasti
www.instagram.com/kuljeviisaasti