Lähijunat kulkevat jälleen – muu joukkoliikenne palautuu normaaliksi lauantaiaamuna viiden jälkeen

Lähijunaliikenne Helsingin seudulla on käynnistynyt suunnitellusti perjantain mielenilmauksen jälkeen eikä lähijunaliikenteessä ole ollut merkittäviä ongelmia. Ensimmäiset vuorot lähtivät puoli seitsemän aikaan perjantai-iltana. Junat noudattavat normaaleja aikataulujaan. Muun liikenteen – raitiovaunujen, metron ja bussien – on määrä palata normaaliksi lauantaiaamuna. Ensimmäiset raitiovaunujen, metron ja linja-autojen vuorot lähtevät lauantaiaamuna viiden jälkeen. Joukkoliikenne ei ole kulkenut Helsingin seudulla perjantaina 18.9. mielenilmauksen takia.

Päivitetty 18.9. klo 21.50

Metro- ja raitiovaunuliikenne seisoo perjantaina koko päivän yöliikenteen loppuun. Liikenne palaa normaaliksi lauantaiaamun aamuliikenteestä alkaen.

Illan ja yön aikana kulkee muutamia bussivuoroja.

90A, 90N ja 96N ajetaan normaalisti kello 23:sta eteenpäin.

Lisätietoja perjantaina ja lauantain aamuyön aikana liikennöitävistä vuoroista löytyy alla olevalta sivulta. Myös U-linjojen liikenteestä osa ajettaan perjantaina. Erityisesti Hämeenlinnanväylän suunnalla U-linjoilla on ollut lähes normaali liikenne. U-linjoilla kelpaavat kaikki HSL:n liput siis esimerkiksi matkakortti, mutta niillä ei yleensä myydä HSL:n lippuja. Lisätietoja.

Lista perjantaina 18.9. ajettavista bussivuoroista

Voit katsoa reaaliaikaista tilannetta Helsingin sisäisestä liikenteestä täältä. (Huom! näyttää vain osan liikenteestä!)

Lauantaiaamuna ensimmäiset bussivuorot lähtevät näillä näkymin liikenteeseen viiden jälkeen.

Kutsuplus liikennöi perjantaina.

Suomenlinnan lautta on palannut normaaliliikenteeseen. 

Helsingin seudulla ihmisten kannattaa mahdollisuuksiensa mukaan liikkua kävellen tai pyöräillä. Lisätietoja reiteistä voi etsiä Pyöräilyn ja kävelyn reittioppaasta, osoitteesta pk.reittiopas.fi. Joukkoliikenteen Reittiopas-palvelua ei päivitetä perjantain mielenilmauksen aikana, joten sen avulla ei kannata suunnitella perjantaina reittejään.

Kehäradan liikenne käynnistyi illalla Helsingistä kello 18.29, mutta shuttle-bussi Lentoasemalta, Tietotien sisäänkäynniltä, aloittaa liikennöinnin tämän hetkisen tiedon mukaan vasta lauantaiaamuna. Tietotien uloskäynniltä on noin 400-800 metrin kävelymatka terminaaleihin.

Ensimmäiset mielenilmauksen jälkeen lähtevät lähijunavuorot

Finnairin lentokenttäbussi kulkee Elielin aukiolta ja 9-14 Hesperian puiston pysäkiltä. Vuoroväliä on harvennettu.

Kausilipun hyvittäminen

HSL korvaa 18.9. voimassa olleesta kausilipusta yhden päivän, jos asiakas ei ole voinut mielenilmauksen aikana käyttää joukkoliikennettä tavanomaisilla matkoillaan. Hyvitys annetaan matkakortille ladattavana kautena tai arvona. Hyvityksen saadakseen asiakkaan on asioitava matkakortin palvelupisteessä mutta hänen ei tarvitse tehdä erillistä hyvityshakemusta. Hyvitystä voi hakea lauantaista alkaen. Hyvityksen suuruus on esimerkiksi kunnan sisäistä aikuisten kautta ostaneelle 1,85 euroa ja seutukautta ostaneelle 3,69 euroa.