Asiakasohjelma ja verkkokauppa käynnistävät HSL:n digilanseerausten sarjan

HSL käynnistää kanta-asiakasohjelman, jonka edut saa käyttöön HSL-verkkotunnuksella ja matkakortilla. HSL avaa samalla myös verkkokaupan, josta voi tilata lippu- ja tavaratuotteita.

HSL-tunnuksen avulla asiakas saa muun muassa personoituja informaatiopalveluita HSL.fi:stä ja Reittioppaasta sekä erilaisia etuja ja alennuksia HSL:n kumppaneiden tuotteista ja palveluista. HSL:llä on tällä hetkellä noin 900 000 aktiivista matkakorttiasiakasta ja 80 000 HSL-tunnuksen hankkinutta asiakasta. Tavoitteena on kasvattaa merkittävästi tunnistautuneiden matkustajien määrää. Tunnuksen voi luoda osoitteessa https://www.hsl.fi/asiakasedut. Ensi vuonna HSL ottaa käyttöön lisää uusia digipalveluita, joilla helpotetaan joukkoliikenteen käyttöä.

”HSL-tunnuksen hankkineet matkustajat saavat entistä personoidumpia palveluita ja viestintää. Voimme mm. osallistaa heidät nykyistä paremmin linjastosuunnitelmiin, joita heidän asuinalueella laaditaan ja tarjota etuja, jotka sopivat juuri kyseisen asiakkaan elämäntilanteeseen”, HSL:n asiakkuusmarkkinointipäällikkö Sami Jokivirta sanoo.

Matkakortilla tai HSL-tunnuksella saa nyt alennuksia Helsingin seudun kaupoista, ravintoloista, autovuokraamoista, lehtitilauksista tai vaikkapa teatterista. Lista voimassaolevista eduista löytyy osoitteesta hsl.fi/asiakasedut. Alennuksen voi lunastaa verkossa kirjautumalla HSL-tunnuksella tai näyttämällä matkakorttia liikkeessä. Asiakasohjelmassa on käynnissä jatkuvasti myös erilaisia arvontoja, joissa voi voittaa esimerkiksi lippuja kaupunkitapahtumiin. HSL-tunnuksella voi lisäksi tilata suoraa ja henkilökohtaista infoa muutoksista ja poikkeuksista omilla reiteillä ja kommentoida kaikkia HSL.fi -palvelun sisältöjä.

Matkakortin voi tilata verkkokaupasta

HSL avaa samalla verkkokaupan osoitteessa hsl.fi/verkkokauppa. Uuden myyntikanavan avulla HSL:n liput ja tuotteet ovat saatavilla koko Suomessa. Aluksi verkkokaupasta voi tilata aikuisten tai lapsen henkilökohtaisen matkakortinverkkopankkitunnuksilla, vuorokausi- ja Suomenlinna-lippuja, fanituotteita sekä lahjakortteja verkkokauppaan. Kaikissa tavaratuotteissa on ilmainen toimitus. Lipputuotteissa on pieni toimitusmaksu toimitustavasta riippuen. Matkakortin nettilataus tulee verkkokauppaan vuonna 2017.

Asiakasohjelma ja verkkokauppa käynnistävät HSL:n joukkoliikenteen digijulkistusten sarjan. Tämän vuoden lopussa HSL ottaa käyttöön mobiililipun, joka toimii koko Helsingin seudulla. Ensi keväänä HSL:n palveluvalikoima laajenee kaupunkipyöriin, joiden käyttö perustuu HSL-tunnukseen ja matkakorttiin. Ensi vuoden aikana uudistuu myös koko HSL:n informaatiojärjestelmä. Kehityksen huippuna syksyllä 2016 nykyinen Reittiopas uudistuu täysin ja tarjoaa jatkossa reaaliaikaista tietoa liikennevälineiden sijainnista. Samalla Reittiopas muuttuu valtakunnalliseksi palveluksi.

”Käsillä on iso murros. Mobiililippu ja reaaliaikainen aikataulutieto tekevät joukkoliikenteen käytöstä jatkossa entistä helpompaa. Reittioppaan muuttuminen valtakunnalliseksi palveluksi tarjoaa sekä matkustajille että kehittäjille uusia mahdollisuuksia matkojen yhdistelyyn”, Matkustajapalvelut-osaston johtaja Pirkko Lento näkee.