Aforismit nousevat jälleen raiteille

HSL, HKL ja Suomen aforismiyhdistys tuovat tänäkin talvena mietelauseet kiskoille. Mietelauseita voi lukea metrojunien ja raitiovaunujen sähköisiltä näytöiltä maanantaista 4.1. alkaen. Myöhemmin tammikuussa mietelauseita tulee myös julisteina metroasemille.  Tempaus järjestetään jo kahdeksannen kerran. Aforismit kulkevat raiteilla tammikuun lopulle asti. 

Suomen aforismiyhdistys keräsi mietelauseita avoimella kutsulla ja oivalluksiaan tarjosi 62 tekijää. Raati valitsi tänä vuonna aforismeja 25 kirjoittajalta, kultakin yhden. Mukana on mietelauseita sekä kokeneilta kirjoittajilta että uusilta lyhyen ilmaisun taitajilta. 

”Tämän vuoden raideaforismeihin valikoitui ytimekästä elämänfilosofisuutta - myönteistä ajateltavaa poimittaviksi, mutta myös aforismille tunnusomaista pientä piikillisyyttä. Mietelauseissa avataan ihmisenä olemista varsin ajankohtaisesti. Ajatelmien ilmaisuista on löydettävissä runollista syvyyttä ja pikanttia humoristisuuttakin,” Suomen aforismiyhdistyksen puheenjohtaja Marko Laihinen kertoo.

”Raideaforismit ovat jo vakiintunutta kaupunkikulttuuria. Ne lukee nopeasti matkan ohessa, mutta oivallus voi jäädä mieleen pitkäksi aikaa ja siitä voi kuoriutua uusia ajatuksia. Aforismi voi parhaimmillaan tarjota kaupungissa liikkuvalle hetken ajatusikkunan”, Laihinen sanoo.