Laturibusseja ja ruokakauppavaunuja - nuoret ideoivat kaupunkiliikkumista uusiksi

Nuorten Akatemia julkaisi eilen Nuorten Liikkumisideat 2030 -raportin. Raporttiin on koostettu yhdeksän ideaa tulevaisuuden liikkumispalveluihin ja -tapoihin.

Pääkaupunkiseudun nuorten ideoissa korostui arkisten palveluiden yhdistäminen joukkoliikenteeseen: tulevaisuuden visioissa kulkivat laturibussit ja lähijuniin yhdistettävät ruokakauppavaunut. Mukana oli myös Reittioppaaseen yhdistettävät ulkoiluvälinevuokraamot.

Ideat on tuotettu nuorten ideointilaboratorioissa Liikkujan viikolla syksyllä 2015. Ideointiin osallistuneet olivat yläkouluikäisiä nuoria pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Jyväskylässä.

Nuorten ideointilaboratoriot olivat osa Nuorten liikkumisideat 2030 -hanketta, joka oli Nuorten Akatemian ja Helsingin seudun liikenteen, Jyväskylän kaupungin ja Tampereen kaupungin yhteistyöhanke. Hanke rahoitettiin Liikenneviraston liikkumisen ohjauksen valtionavustuksesta.

Kolmeen ideointilaboratorioon osallistui yhteensä 95 nuorta, jotka ideoivat 25 uutta ehdotusta. Liikkumis- ja liikenneasiantuntijat valitsivat yhdessä nuorten kanssa jokaiselta paikkakunnalta kolme ideaa nyt julkaistuun valtakunnalliseen loppuraporttiin.

Nuorten liikkumisideat 2030 -loppuraportti