Vantaan joukkoliikenteeseen lisärahaa – bussilinjastoa kehitetään

Vantaan kaupunki on osoittanut HSL:lle miljoona euroa joukkoliikenteen kehittämiseen, ja HSL on suunnitellut parantavansa summalla etenkin Vantaan bussilinjastoa. Suurimmat uudistukset vuonna 2016 ovat uusi linja 612 Tammistosta Tikkurilaan ja linjan 415 (Elielinaukio–Aviapolis) päätepysäkin siirtäminen Aviapoliksesta lentoasemalle. Muutokset tulevat voimaan 15.8.2016, mutta osa muutoksista on toteutettu jo syksyn 2015 aikana ja vuodenvaihteessa.

Linja 612 liikennöi Tammiston ja Tikkurilan välillä kerran tunnissa arkisin noin kello 7–18, ja linja on suunniteltu palvelemaan ennen muuta työ- ja koulumatkaliikennettä sekä asiointitarpeita.

Lentoasemalla suurin muutos on linjan 415 päätepysäkin siirtäminen sinne Aviapoliksesta. Myös linjoille 614 (Rautatientori–Ylästö) ja 615 (Rautatientori–Kartanonkoski–Lentoasema) lisätään liikennettä ruuhka-aikoina.

Linjalle 739 avataan V-versio, joka kulkee Pohjois-Nikinmäkeen Etelä-Nikinmäen kautta. Lisäksi linjalle 616 (Hakaniemi–Tammisto–Kivistö) lisätään yksi lähtö aamuruuhkan loppuun ja yksi lähtö iltaruuhkan alkuun koulumatkayhteyksien parantamiseksi.

Lisärahaa on jo käytetty linjojen 617 ja 311A perustamiseen. Bussilinja 617 aloitti liikennöintinsä marraskuussa Hakaniemen ja lentoaseman välillä, ja sen tarkoituksena oli parantaa työmatkaliikennettä lentoaseman alueelle. Linjan 311 (Hämeenkylä–Myyrmäki) Tikkurilaan asti kulkevat A-lähdöt taas aloittivat vuodevaihteessa. Myös monen muun linjan aikatauluihin on tehty pieniä tarkistuksia.