Äänestä HSL:n maskotin nimeä

HSL on saanut näköisensä maskotin, mutta olento on vielä toistaiseksi ilman nimeä. Voit vaikuttaa maskotin nimeen äänestämällä HSL:n sivuilla.

Tarina kertoo maskottihahmon alkuperästä, että bussikuski löysi pienen sinisen olennon Malmin lentokentän läheisen metsän laidasta, pienestä metallisesta kapselista. Olento toimitettiin bussivarikolle, jonne se kotiutuikin välittömästi ja muutti asumaan henkilökunnan pukuhuoneen vapaaseen kaappiin. Olennon arvellaan olevan peräisin toiselta planeetalta, vaikka sillä näyttääkin olevan poikkeuksellisen voimakas, synnynnäiseltä vaikuttava tarve käyttää pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä.

Mitä lie sen kotiplaneetalla tapahtunut? Toistaiseksi otus on nimetön, sillä bussikuskit keksivät sille tunnisteeksi lähinnä numerosarjoja. HSL kysyi muukalaiselle nimiehdotuksia mm. Educa-messuilta tammikuussa ja valitsi niistä kaksi parasta yleisöäänestykseen. Vaihtoehdot ovat Nassu ja Välkky. Omaa suosikkinimeään voi äänestää sivulla https://www.hsl.fi/maskotti.

HSL:n maskotti

HSL-maskotti tulee näyttäytymään HSL:n tapahtumissa ja muun muassa uusissa varhaiskasvatuksen liikenne- ja liikkumisaiheisissa materiaaleissa, jotka valmistuvat tämän vuoden aikana. Samalla HSL:n Matkakummin päiväkodeille ja koulun alimmille luokille tarjoamia oppitunteja kehitetään. HSL-maskotti on sympaattinen hahmo, joka tietää kaikenlaista liikkumisesta ja liikenteestä. On vielä kuitenkin paljon sellaista, missä lapset voivat otusta ohjeistaa.

HSL:n tuottamat materiaalit ja toimintamallit opastavat lapsia ja heidän vanhempiaan kestävien kulkutapojen käyttöön: kävelyyn, pyöräilyyn, joukkoliikenteeseen ja viisaaseen autoiluun. Liikkumistavoilla on suuri merkitys turvallisuuden, ympäristön ja terveyden kannalta. Kun lapset harjoittelevat liikenteessä liikkumista kestävillä tavoilla jo pienestä pitäen, heillä on hyvät edellytykset kulkea turvallisesti koulu- ja harrastusmatkoilla sitten kun itsenäisen liikkumisen aika koittaa.