HSL:n maskotti on Välkky

Välkky on mukana HSL:n tapahtumissa. Se opastaa lapsia varhaiskasvatuksen liikenne- ja liikkumisaiheisissa materiaaleissa, jotka valmistuvat kuluvan vuoden aikana. Välkky kulkee mukana Matkakummin oppitunneilla päiväkodeissa ja koulun alaluokilla. Välkky on sympaattinen hahmo, joka tietää kaikenlaista liikkumisesta ja liikenteestä.

HSL:n tuottamat materiaalit ja toimintamallit ohjeistavat lapsia ja heidän vanhempiaan kestävien kulkutapojen käyttöön: kävelyyn, pyöräilyyn, joukkoliikenteeseen ja viisaaseen autoiluun. Liikkumistavoilla on suuri merkitys turvallisuuden, ympäristön ja terveyden kannalta. Kun lapset harjoittelevat liikenteessä liikkumista kestävillä tavoilla pienestä pitäen, heillä on hyvät edellytykset kulkea turvallisesti koulu- ja harrastusmatkoilla myös sitten, kun itsenäisen liikkumisen aika koittaa.

HSL pyysi maskotilleen nimiehdotuksia lasten kanssa työskenteleviltä. Kaksi parasta nimiehdotusta pääsivät yleisöäänestykseen, jossa nimeksi valikoitui Välkky. Nimi sopii hyvin oivaltavalle ja kekseliäälle tyypille, jolla kova tarve käyttää pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä. Välkyn alkuperää ei tiedetä. Bussikuski löysi pienen sinisen olennon metsän laidasta, pienestä metallisesta kapselista. Olento toimitettiin bussivarikolle, jonne se kotiutui välittömästi. Pian hahmo osoitti ennennäkemätöntä mielikuvitusta keksiessään ratkaisuja erilaisiin liikennöinnin pulmiin.

Lue Välkyn koko tarina ja ohjeet hahmon käyttöön HSL:n Tyylioppaasta.

Välkky, kuva HSL/Tim Maher