Junaliikenne toimii jälleen normaalisti mielenilmauksen jälkeen

Päivitetty 1.4. klo 8.00

Lähijunaliikenne Helsingin seudulla toimii normaalisti. VR:n mukaan myös kaukojunaliikenne on käynnistynyt vuorokauden kestäneen lakon jälkeen. Junat ovat lähteneet aikataulun mukaan heti aikaisesta aamusta alkaen.

Lakko pysäytti VR:n kaukojunaliikennettä torstaina 31.3. Konduktöörit ilmoittivat aloittavansa lakon torstaiaamuna kello 3.00. Tämän hetken tietojen mukaan konduktöörit palaavat töihin perjantaiaamuna 1.4. kello 3.00.

Lakko ei koskenut pääkaupunkiseudun lähijunaliikennettä ja HSL:n tilaama liikenne liikennöitiin normaalisti. Mielenilmauksen ennakoitiin kuitenkin aiheuttavan ruuhkaa torstaiaamuna R- ja Z - junissa Helsingin seudulla.

Osa Lahden suunnan ja Riihimäen lähiliikennejunista jäi ajamatta. Tämä saattoi aiheuttaa sen, että Keravalta ja Tikkurilasta ei enää mahtunut matkustajia R- ja Z-juniin. Mahdollisuuksien mukaan matkustajien kannatti suosia pääradalla K, N, I, P, ja T-junia. Helsingin ja Riihimäen sekä Helsingin ja Lahden välillä liikennöitiin kaikki muut lähijunat lukuun ottamatta:

  • D-junat Riihimäeltä Helsinkiin klo 6:38, 7:13 ja 7:32
  • D-junat Helsingistä Riihimäelle klo 15:22, 15:50 ja 16:22
  • Z-juna Kouvolasta Helsinkiin klo 6:26 (Lahdesta klo 7:12)
  • Z-juna Helsingistä Kouvolaan klo 16:35 (Lahdesta klo 17:45)

Tietoja päivitetään HSL:n verkkosivuille: www.hsl.fi